Veikkausliigan kauden 2022 runkosarja ylitti puolivälin juhannuksen alla ja heinäkuu käynnistyy lauantaina 2.7. neljällä ottelulla. Bolt Arenalla Helsingissä ovat vastakkain kauden kaksi suurinta mestarisuosikkia HJK ja KuPS.

Kauden alla Veikkausliigan valmentajille ja kapteeneille suunnatussa kyselyssä HJK sai mestariksi peräti 14 ääntä ja KuPS puolestaan neljä muiden jäädessä harvoille hajaäänille. Kaksikko taisteli myös viime kaudella mestaruudesta viimeiseen kierrokseen saakka ja pitää ennen lauantaita hallussaan sarjataulukon kahta ensimmäistä sijaa KuPS:n johtaessa kolmen pisteen erolla.

KuPS ja HJK kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella jo toukokuun lopulla Kuopiossa, jolloin päädyttiin maalittomaan tasatulokseen

Kärkipään taistelu Veikkausliigassa ei kuitenkaan ole pelkästään KuPS:n ja HJK:n välinen, sillä FC Honka on noussut jo tiukasti kaksikon kantaan. Espoolaiset voivat lyödä myös lisää painetta HJK-KuPS-otteluun, sillä Hongan kamppailu IFK Mariehamnia vastaan alkaa lauantaina kaksi tuntia Helsingin ottelua aiemmin.

Myös sarjataulukossa sijoja neljä ja viisi miehittävät FC Inter ja AC Oulu pelaavat lauantaina, joten panoksia kärkipään taistelun kannalta riittää kaikissa otteluissa.

Veikkausliiga lauantaina 2.7.:
15.00 FC Honka – IFK Mariehamn
17.00 AC Oulu – VPS
17.00 HJK – KuPS
18.00 FC Lahti – FC Inter

Lähde: Veikkausliigan tiedote