Eetu Mömmö lähti kesällä 2021 Italiaan Leccen organisaatioon hakemaan pelipaikkaa ulkomailta. Aika Italiassa ei kuitenkaan mennyt aivan odotusten mukaan.

Mömmö karisti 19-vuotiaana Suomen kentät ja muutti Italiaan.

– Siinä oli monta seuraa silloin. Taisi olla kolme seuraa kenen kanssa oltiin enemmän tai vähemmän neuvotteluasteella siinä. Varmaa oli se, että halusin lähteä Ilveksestä. Olin pelannut hyvin ja halusin ottaa uuden askeleen. Lecce kertoi tosi tarkasti, että mikä suunnitelma heillä on varalleni. Oli silloin, että ensimmäinen vuosi rauhassa totutella Italiaan, pelata Primaverassa ja lähtee siitä sitten katsomaan, että mihinkä riittää. Se kuulosti silloin minusta tosi hyvältä, että annetaan aikaa pelaajalle vähän kuin totutella uuteen kulttuuriin ja nähdä niitä asioita sieltä asti. Että ei laiteta heti hirveää tulosvastuuta niskaan. Tuossa se lyhykäisyydessään on, Mömmö valottaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Paikalle päästessään Mömmö yllättyi erityisesti joukkueen treenaamiskulttuurista.

– Aika alkeellinen tyyli eli juostaan ilman palloa preseasonit ja mitä en odottanut yhtään, niin siinä junnusarjassakin tosi paljon pelattiin tuloksesta. Mikä oli pelaajien kehittämisen kannalta vähän huono ja sitten se treenaaminenkin meni siihen, jopa hyvällä tavalla, että kaikki yritti kaikkensa ja kaikki halusivat päästä pelaamaan. Kyllä treeneissä tämänkin takia nähtiin ylilyöntejä ja siellä tuli jos jonkinnäköistä kahnausta sun muuta. Todella paljon juostiin ja minusta tuntui silloin aluksi, että tässähän menee rikki, että eihän tässä ole järkeä. Sitten oikeastaan kuukauden jälkeen meninkin rikki ja sitten oltiin pidempi pätkä pois.

Mömmö myöntää, että ero Suomeen on iso varsinkin kilpailussa pelipaikoista.

– Kyllä se on kova. Vaikka kopissa meillä oli aina hyvä henki, mutta voin kuvitella, että monessa muussa, esimerkiksi italialaisessa joukkueessa, se kentän taistelu ulottuu myös sinne koppiin ja kyllä siinä sai olla joka päivä varpaillaan. Ikinä ei tiennyt, että riittääkö se oma taso tai tuleeko sieltä joku oikeasti ohi kohta. Kyllä se on todella raakaa, mitä taas Suomessa en ainakaan kokenut silloin junnupeleissä, junnutreeneissä, junnujoukkueessa oikeastaan ollenkaan semmoista, Mömmö vertailee.

Uusin Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa täältä.

Lähde: Suplan Veikkausliiga-podcast