Veikkausliiga on käynnistynyt räväkästi ja yksi alkukauden onnistujista on ollut vasta 17-vuotias KuPS:n Matias Siltanen.

Siltanen toimii myös Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina menneissä EM-karsinnoissa. Suomen kisahaaveet kariutuivat kirvelevästi aivan viime hetkillä. Hyvin menneiden EM-karsintojen jälkeen Siltanen alkoi saada entistä enemmän huomiota ulkomailta.

– Tulihan niitä, mutta minulla toki agentti hoitaa niitä juttuja. Ne nyt ei minulle onneksi soittele, niin saa nukkua yöt rauhassa, mutta mitä nyt olen agentin kanssa jutellut, niin kyllä sieltä on tullut paljonkin. Saa nyt nähdä, kun kesän siirtoikkuna aukeaa, että minkä näköistä sieltä on tulossa vai onko tulossa ollenkaan. Sen näkee sitten, Siltanen toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Siltanen on ehtinyt käydä näyttämässä taitojaan jo Tanskassa ja hän pitäisi sitä hyvänä askeleena kohti isompia ympyröitä.

– Jotenkin Tanska voisi olla hyvä välisteppi isommille kentille. On kuitenkin kasvattajasarja. Pelityylikin sopii ehkä tanskalaiseen futikseen mielestäni aika hyvin. Siinä ainakin muutama syy.

Siltanen haluaa rakentaa uransa maltilla eikä haukata liian suurta palaa kerralla.

– Olisihan se hienoa, jos pääsisi suoraan johonkin isoon joukkueeseen, mutta yleensä se on niin, että Veikkausliigasta ei suoraan Mestarien liigan avaukseen kävellä. Kyllä siinä joutuu välissäkin tekemään jotain. Toivottavasti se välisteppi, jos se joskus tulee, niin on onnistunut ja sitä kautta pääsee isommille kentille.

Siltasen mielessä siintävät tiukasti ulkomaan kentät ja ammattilaisuus.

– Totta kai. Jos en haluaisi, niin en minä kyllä varmaan Veikkausliigassa pelaisikaan. Kyllä minulla on aika pitkään ollut, että tämä on se duuni, mitä haluan tehdä. Pistetään kaikki paukut tähän,

tästä tulee hyvä, tervettä itseluottamusta uhkuva nuorukainen toteaa.

Siltasen mietteitä kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastissa.