Veikkausliiga pyörähti käyntiin viikonloppuna ja kausi sai hetki mielenkiintoisen startin, kun ylivoimainen mestarisuosikki HJK hävisi KuPS:n vieraana 1-3. Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj’n mielestä HJK jätti itsestään vaisun kuvan.

Veikkausliiga käynnistyi heti räväkästi, kun viime vuoden kärkikaksikko HJK ja KuPS iskivät yhteen. HJK lähti kauteen ylivoimaisena mestarisuosikkina ja sen pelaajabudjetti on yli tuplasti isompi kuin KuPS:n. Kentällä budjettietua ei kuitenkaan huomannut, kun KuPS painoi HJK:n kanveesiin ja nappasi makoisan avausvoiton.

Hetemaj’n mukaan HJK:n peli oli pahasti keskeneräisen näköinen.

– Jäin miettimään, että mitä HJK yritti tuossa pelissä. Se prässipelaaminen, jos meinaat nyt ihan perusasiaa. Jos sinulla on vähemmän prässääjiä kuin vastustajalla on pelaajia siellä, niin se on aina vaikea saada pois, se on melkein mahdottomuus. Etäisyydet olivat tosi pitkät, kun taas pallollinen pelaaminen HJK:lla oli sitä, että ihan liian monta pelaajaa oli siellä KuPS:n ylimpien pelaajien väärällä puolella. Hanakammin tuoda niitä pelaajia hyökkäysalueelle, kun meinataan prässätä ja päätetään, että onko se prässi vai onko se blokki. Ja kun avataan peliä, niin ei sinne niin montaa tarvitse vastustajan ylimmän pelaajan alle, Hetemaj pohtii tuoreimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Hetemaj löysi HJK:n pelaamisesta runsaasti kehityskohteita.

– Toinen juttu, josta en itse niin tykännyt ja toivon, että Lucas Lingman olisi enemmän pallollisena pelaajana pohjalla. Ei joutuisi pelaamaan niin sitä kasipaikkaa. HJK prässäsi eikä Lingman mielestäni sovi sellaiseen prässirooliin. Ehkä pikkuisen pelaajien tehtävien jakaminen ei oikein osunut. Näytti siltä, että HJK ei tiedä, mitä tehdä pallollisena ja pallottomana. Mutta KuPS oli taas todella hyvä. He tekivät HJK:n pelaamisesta todella vaikeaa, Hetemaj arvioi.

HJK:n kausi jatkuu torstaina, kun se saa kotikentälleen FC Lahden. Torstain ottelun lisäksi Veikkausliigassa pelataan perjantaina kolme ottelua ja lauantaina kaksi.

Lähde: Suplan Veikkausliiga-podcast