Suomi voitti Sveitsin voittolaukauskisassa Iiro Pakarisen onnistuttua ainoana laukojana kisan viidennessä parissa.

Voittolaukauksissa epäonnistuivat Suomelta ensin Jarkko Immonen, Jori Lehterä ja Erik Haula.

Petri Kontiolakaan ei saanut maalia kerrasta poikki -laukauksilla. Pekka Rinne oli ohittamaton viidessä laukauksessa.

Suomi meni ottelun avauserässä 1-0 -johtoon MM-debytantti Tommi Kivistön uran ensimmäisellä MM-kisamaalilla.

Olli Jokinen avasi myös tämän turnauksen maalitilinsä, kun hän vei Leijonat 2-0 -johtoon toisessa erässä. Maaliin sai syöttöpisteen ensimmäisen pelinsä aikuisten arvokisoissa pelannut Minnesota Wildin Erik Haula.

Sveitsi tuli tasoihin päätöserässä, kun Suomi antoi pelillisen otteen vastustajalleen täysin. Reto Suri tasoitti ottelun ajassa 41.57 kovalla lyöntilaukauksella katkaisten Suomen maalivahti Rinteen yli kahdeksan erää kestäneen nollaputken.

Maalia edelsi Suomen alokasmainen vaihtovirhe, jonka seurauksena Josi pääsi maalipaikkaansa.

Tasoitusmaalin teki Sveitsille Nashville Predatorsin NHL-puolustaja Roman Josi, kun peliä oli jäljellä vain kolme minuuttia ja 25 sekuntia.