© Kuva: Juha Tamminen

Kommentti: Tuorein ”tieto” Eremenkosta olisi helpotus

Huhumylly Roman Eremenkon ympärillä jatkaa jauhamistaan.

Pietarilaislehti Interesant heitti uusimman lusikallisen spekulaatiosoppaan kertomalla, että Uefan Eremenkolle asettaman 30 päivän väliaikaisen pelikiellon syynä olisi kokaiinin käyttö.

Venäläismedian mukaan Huuhkaja-tähden agentti Marco Trabucci olisi ollut asiasta tiistaina vaitonainen mutta vakuuttanut, että kyse ei ole ainakaan mistään ”pelaamista tai juoksunopeutta parantavasta” kielletystä aineesta.

Case Eremenkossa on suomalaisen jalkapallon ystävän näkökulmasta ollut vain huonoja vaihtoehtoja sen jälkeen, kun Rubin Kazan vakuutti, että kyse ei ole taannoisista siirtoepäselvyyksistä.

Jäljelle jäivät doping ja ottelumanipulointi. Missään ei ole ainakaan uutisoitu, että poliisi olisi ollut yhteydessä TsSKA Moskovaan tai Palloliittoon. Tämän perusteella match fixing olisi poissa laskuista. Täten spekulaation ykköskohteeksi jää kielletyn aineen käyttö.

Jos, ja korostetaan sanaa jos, Eremenko on Mestarien liigan ottelun jälkeisessä testissä kärynnyt kokaiinista, olisi tuo tieto jonkinasteinen helpotus. Se olisi tietyllä tavalla moraalisesti vähemmän ongelmallista kuin suoritusta parantavien aineiden käyttäminen – olkoonkin, ettei huumeiden käyttö tietenkään ole isolle jalkapalloesikuvalle sopivaa käytöstä.

Kokaiinin viihdekäyttö on lisääntynyt parin viime vuoden aikana Suomen yöelämässäkin huolestuttavaa tahtia, erityisesti varakkaampien keskuudessa. Mutta, agentti Trabuccin kommenttiin viitaten: kovan huumeen käyttäminen ei tosiaankaan paranna suoritusta pelikentillä.

Kaikkien aikojen paras pelaaja, Diego Maradona, sai 15 kuukauden pelikiellon käryttyään kokaiinista 1991. Sen jälkeen peliura luisui tasaista alamäkeä.