Riihimäen Cocks vei miesten Suomen Cupin mestaruuden kaadettuaan lauantaina Vantaan Energia Areenalla pelatussa finaalissa vahvan toisen puoliaikansa ansiosta Grankulla IFK:n.

Altavastaajana finaaliin lähtenyt GrIFK tuli peliin todella vahvasti ja johti 12 minuutin pelin jälkeen jo kuudella maalilla. Cocks alkoi tämän jälkeen saada juonesta kiinni ja kavensi eroa, mutta johtoasema pysyi Granilla ja tauolla eroa oli kaksi maalia.

Tauon jälkeen Cocks imi eron nopeasti umpeen ja toisen jakson puolivälin alla riihimäkeläiset alkoivat vähitellen tehdä pesäeroa vastustajaansa ja piti johdosta kiinni loppuun saakka uusien cup-mestaruutensa.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas totesi cupin mestaruuteen nousemisen vaatineen venymistä.

– Ottelun ensimmäinen puolisko ei ollut meiltä hyvä. Meillä kesti päästä mukaan peliin ja vastustaja käytti tilaisuuden hyväkseen. Erätauolla pelaajat ryhdistäytyivät ja näyttivät luonnetta, mikä näkyy tulostaululla. Me todella ansaitsimme tämän Suomen Cupin voiton, Savukynas iloitsi.

Miesten Suomen Cupin finaali:
Cocks – GrIFK 37-29 (14-16)

Maalintekijät
Cocks: Nico Rönnberg 10, Teemu Tamminen 6, Aliaksandr Bachko 5, Yury Lukyanchuk 3, Vitalie Nenita 3, Jani Tuominen 3, Roobin Sjöman 2, Roni Syrjälä 2, Andrei Kaliarovich 1, Tiago Oliveira Da Silva 1, Antti Valo 1
GrIFK: Sten Toomla 13, Sami Silfver 5, Alexander Von Numers 5, Fredrik Forss 3, Peik Sjöblom 2, Benjamin Olsson 1

2 min ulosajot ja sulkemiset
Cocks: Vitalie Nenita 1×2 min., Nico Rönnberg 1×2 min., Teemu Tamminen 1×2 min.
GrIFK: Fredrik Forss 2×2 min., Miro Koljonen 1×2 min., Alexander Lång 1×2 min., Sami Silfver 1×2 min.