Champions Hockey Leaguen avausinfossa tiistaina mestari-Tapparan pääkoutsilta Jussi Tapolalta kysyttiin, kenestä löytyy korvaaja NHL:ään lentäneelle Patrik Laineelle.

Tapolalla oli vastaus valmiina – vieressään lavalla, nimittäin Jan-Mikael Järvinen, joka on keskittynyt kehittämään nimenomaan maaliruoskaansa kesän aikana.

Miltä se tuntuu vertaus uutena ”Patena”?

– Aika kaukaiselta vielä. Totta kai meillä on ollut teemana, että jos jossain on varaa kehittyä niin siihen pyritään, Järvinen naurahtaa Arvokisat-sivustolle.

– Ja totta kai tärkeää on sekin, että vaikka laukaus kehittyisi kuinka paljon, niin tärkeää on myös että oma ajattelumaailma kehittyy siihen suuntaan, että ampuu enemmän. Sitähän se enemmän vaatii, suorituksia ennen sanoja. Ja pelipaikkakin vaikuttaa tietysti, Järvinen pohdiskelee.

Pirkkalalainen oli CHL:ssä viime kaudella joukkueensa paras pistemies 2+5-tehoilla. Liigassa syntyi oma maaliennätys (11+25).

– Kesäjäillä sain nyt tosiaan aikaa kehittää omaa laukausta ja keskittyä ja tutkia sitä asiaa enemmän, eikä olla vain syöttölautana, Järvinen hymyilee.

Tappara avaa CHL-kautensa Saksassa Adler Mannheimin vieraana sunnuntaina 21.8.