Argentiina ja Iran kohtaavat F-lohkon toisen kierroksen ottelussa. Argentiinalla on allaan voitto Bosnia ja Hertsegovinasta, kun taas Iran sinnitteli maalittomaan tasapeliin Nigerian kanssa.

Vaikka Argentiina otti 2-1-voiton Bosniasta, ei voitto tullut missään nimessä hohdokkaasti tai helposti. Se sai otteluun unelma-alun, kun Sead Kolasinac teki oman maalin jo kolmannella minuutilla, mutta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Argentiinan peli oli erittäin tahmeaa.

Tauolla Alejandro Sabella vaihtoi taktiikan 4-3-3:een ja heitti Gonzalo Higuainin ja Fernando Gagon kentälle ja se toi aivan uuden ulottuvuuden Argentiinan peliin. Ottelun ratkaisu nähtiin 65. minuutilla, kun Lionel Messi antoi vasurinsa puhua ja pitkä maaliton putki MM-kisoissa tuli päätökseen. Tuuletuksista näki, että maali merkitsi Messille äärettömän paljon.

Iran puolestaan nuhjasi Nigerian kanssa maalittoman tasapelin turnauksen tähän mennessä huonoimmassa ottelussa. Iranilla oli ottelussa selvä tähtäin pitää oma pää puhtaana ja toivoa parasta hyökkäyspäässä ja se onnistui suunnitelmassaan lähes täydellisesti. Iran osoitti hyökkäyspään erikoistilanteissa vahvaksi tiedetyn pääpelivoimansa ja oli napata jopa täydet pisteet Iranilta.

Iran tuskin lähtee tekemään mitään muutoksia omaan pelisysteemiinsä, sillä se parkkeeraa passiivisen bussinsa omalle alueelleen ja yrittää tehdä Argentiinan pelin ahtaaksi.

Sabella ei voi lähteä otteluun samanlaisella 5-3-2-taktiikalla kuin se aloitti Bosniaa vastaan, sillä se pelaisi pelin suoraan Iranin syliin. Argentiinan on saatava Iranin puolustusryhmitelmä rikki ja liikkumaan, niin ennen pitkää palkinto tulee.

Iranin mahdollisuudet ottelussa ovat ennalta varsin pienet, mutta yllättävä maali jostain erikoistilanteesta saattaisi puhaltaa entistä enemmän tarmoa puolustustaisteluun. Kello käy myöskin koko ajan Iranin eduksi. Mitä pidempään se saa pidettyä oman maalinsa puhtaana, sitä tukalammaksi Argentiinan olo käy.

On kuitenkin muistettava, ettei tasapeli ole Argentiinan jatkon kannalta huono tulos, mutta mikään muu kuin voitto aloittaisi varmasti mielenkiintoisen mediarallin kotimaassa.