Suomen tunnetuimmat naisnyrkkeilijät kehässä – ”Se jää salaisuudeksi kumpi pärjää kummalle”

Eva Wahlströmin ja Mira Potkosen keskinäisellä nyrkkeilymatsilla spekuloitiin olympialaisten jälkeen. Nyt kaksikko onkin löytänyt tiensä samaan kehään.

Ammattilaisnyrkkeilijä Eva Wahlström kirjoitti pitkän kirjoituksen olympialaisten jälkeen, kuinka häntä ja Mira Potkosta on turha verrata. Ammatti- ja amatöörinyrkkeily kun ovat aivan eriluonteisia lajeja.

Mittaa kaksikko ei siis toisistaan, ainakaan toistaiseksi, halua ottaa, mutta harjoitusmielessä he tulevat hyvin toimeen.

– Mira Potkonen kävi sparraamassa ennen ensi viikon EM-kisoja. Se jää edelleen salaisuudeksi kumpi pärjää kummalle, kumpi osui ja kumpi väisti, kenen nenästä tuli verta vai tuliko lainkaan. Mutta sen kuva todistaa, että yks pusu osui suoraan poskelle! Wahlström viestittää Instagram-tilillään.

Löydät alta myös Wahlströmin kirjoituksen elokuulta.

Wahlström tullaan näkemään kotimaisen nyrkkeilyn superillassa, joka järjestetään Helsingissä 17.12. Liput iltaan täältä. Tapahtuma näkyy myös Viaplayssa.

FANTASY FIGHTista.. Mira on hieno, periksiantamaton urheilija, joka on uhrannut paljon nyrkkeilyn takia. Hänen menestyksensä olympialaisissa oli iso asia, paljon isompi kun hän ehkä tällä hetkellä itse ymmärtää. Mira on amatöörinyrkkeilijä, eli olympiatyylin nyrkkeilijä. Minä ammattilainen. Kyseessä on kaks eri lajia, kuten taito- ja pikaluistelu, tai 100m/ 5000m juoksu. Vaikka molemmissa lyödään, lajeilla on kovin eri vaatimukset. Se joka väittää muuta, ei ymmärrä näitä lajeja. Naisten amatöörinyrkkeilyottelu kestää 11 minuuttia, ammattilaisottelu 29 minuuttia. Jo tämä tuo lajeille erilaiset fyysiset vaatimukset. Ammattihanskojen kovuus muuttaa peliä enemmän kuin moni ymmärtää. Amatööreissä voi ottaa iskuja, ammattilaisissa se yks osuma voi lopettaa uran. Se muuttaa ottelua taktisesti, henkisesti, filosofisesti, fyysisesti, rytmisesti. Sen takia sparrit, jossa on isot hanskat ja pääsuojat, ei kerro kilpailutilanteesta kovin paljoa. Otin amatöörinä lähes 200 ottelua, ottelin Tayloria vastaan ennakkoluulottomasti 8 kertaa, hävisin kaikki. Osan myös ”hävisin”. EM-finaalissa hallitsin ottelua, kun nenäni murtui Taylorin kyynärpäästä 20 s ennen ottelun loppua. Kelleen muulle en juuri hävinnyt, voitin jopa Gulsum Tatarin ensimmäisenä koskaan (ainoa nyrkkeilijä joka voittanut Taylorin kahdesti) Voitin aikoinaan Mirankin. Mut onko näillä MITÄÄN merkitystä, ottelut jotka on käyty 10 tai 15 vuotta sitten? Ei mitään. Oot niin hyvä kuin viimeinen ottelusi. Mulla oli aina tunne, ettei mun parhaat ominaisuudet tullut esille amatöörikehissä. Luulen että Mira vuorostaan on parhammillaan siinä, nopealla temmollaan ja pitkillä sarjoillaan. Hänellä ei kuulemma ole minkäänlaista halua ammattilaiseks, vaikka varmasti pärjäisi hyvin siinäkin.Vaikka olisi, hänen täytyisi otella vuosia päästääkseen MM-otteluun. Ja silti, minun kannattaisi ottaa tällainen matsi vasta, kun Mirallakin olis vyö panoksena. Isoista riskeistä pitää saada iso palkinto. Kuten Moh Farrah ei nähdä kilpailevan Usain Boltia vastaan, tätäkään ottelua ei tulla koskaan näkemään. Joten iloitaan varauksetta Miran upeasta suorituksesta, ja me jatketaan harjoitusvastustajina, jossa jeesataan toinen toisiamme.

Kuva, jonka eva wahlström (@eva_wahlstrom) julkaisi


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004