Englannin terveysviranomaiset ovat antaneet tietyille Valioliigaseuroille luvan päästää erittäin rajatun määrän katsojia kotipeleihinsä. Arsenalin tapauksessa tämä tarkoittaa 2000 katsojaa.

Ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun Emiratesilla kuultiin yleisön laulua torstaisessa Eurooppa-liigan ottelussa Rapid Wieniä vastaan. Isäntien selvään 4-1-voittoon päättynyt ottelu muistetaan kuitenkin muusta kuin lopputuloksesta.

– Olen toki tyytyväinen voittoon, mutta parasta tässä päivässä oli se, että kannattajamme pääsivät pitkästä aikaa stadionille, Arsenal-manageri Mikel Arteta iloitsi.

– Vaikka heitä oli vain 2000, niin jatkuva kannustus sai määrän tuntumaan paljon suuremmalta. Tämä oli myös pelaajille hieno asia, kaikki olivat erittäin innoissaan päästessään pelaamaan pitkästä aikaa yleisön eteen. Se antoi meille valtavasti lisäenergiaa, Arteta kertoi.

Manageri toivoi, että voitokas euro-ottelu kantaisi hyvänä tunnelman kohottajana myös sunnuntaihin, jolloin edessä on verivihollisen Tottenhamin kohtaaminen North London Derbyssä.

– Saimme paljon onnistumisia. Olemme käyneet vaikeita aikoja läpi, joten toivon, että tämä positiivinen kokemus toimii eduksemme myös sunnuntaina.

NLD eli North London derby sunnuntaina klo 18.30 V Sportin jalkapallokanavalla ja Viaplay.fi:ssä.