Englannin Championshipin kärkitaistelu jatkuu kuumana. Perjantaina selvisi, että Leedsin pitkä korpivaellus alemmissa sarjoissa päättyi ja perinteinen menestysseura palaa Valioliigaan. Koronatauolle lähdettäessä näytti varmalta, että Leedsin seurana ylös suuntaa WBA – toisin on käynyt ja tilanne toisen suoran nousijan kohdalta on täysin avoin.

WBA on vain pisteen Brentfordin edellä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Jos Brentford voittaa lauantaina Stoken vieraissa, nousee joukkue sarjan kakkoseksi, suoralle nousijan paikalle.

Suomalaisittain Brentfordin nousu olisi erinomainen asia. Joukkueen pelaajistosta on kaksi suomalaislahjakkuutta, Jaakko Oksanen ja Marcus Forss. Kumpikin toki kuuluu joukkueen nuoriso-osastoon: 21-vuotiaiden maajoukkuemies Oksanen on pelannut tällä kaudella yhdessä ottelussa ja ollut useammassa penkillä. Forss taas pelasi erinomaisesti lainapestillään syksyllä, mutta kevät meni pilalle loukkaantumisen vuoksi. Myös Forss kuuluisi 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, mutta hän on erinäisistä syistä ollut sivussa kuluvista karsinnoista.

Brentfordille suora nousu Valioliigaan ja koko jalkapallomaailman valokeilaan on nyt kahden voiton päässä, omissa käsissä. Voitto Stokesta loisi tilanteen, jossa Championshipin viimeisellä kierroksella vastaan tulisi ensi viikon keskiviikkona kotikentälle tämän hetken sarjajumbo, Aapo Halmeen, Barnsley. Vaikka Brentfordin nousu ei tietenkään takaisi suomalaisvärin näkemistä ensikin kauden Valioliigassa, olisivat Oksanen ja Forss ainakin asemissa, jossa paikasta auringossa voisi taistella nykyisessä seurassa.

Stoken ja Brentfordin välinen ottelu näytetään suorana Viaplayn kautta. Ottelu alkaa 14.30.