Freiburg oli saksalaisen jalkapallokauden suuri yllättäjä. Joukkue taisteli loppuun asti paikasta neljän parhaan joukkoon ja Mestarien liigaan. Saksan cupissa tilille tuli finaalipaikka. Freiburgin pelaaminen sai osakseen paljon positiivista huomiota ja uusia ystäviä.

Mutta – paikka neljän joukossa livahti vasta viimeisellä kierroksella kuudenteen sijaan ja cupin finaalissa tuli tappio rangaistuspotkuilla. Kummassakin tapauksessa ilonpilaajana oli RB Leipzig, sarjassa tosin Union Berlin livahti myös edelle viimeisen kierroksen ottelujen seurauksena.

Freiburg meni finaalissa johtoon Maximillan Eggesteinin maalilla 19. minuutilla. Vieläkin paremmalta näytti Freiburgin kannalta, kun Marcel Halstenberg sai punaisen kortin. Alivoimalla Leipzig kuitenkin nousi tasoihin sensaatiopelaaja Christopher Nkunkun maalilla.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, mutta Leipzigille nousi toinenkin punainen kortti, kun Kevin Kampl sai toisen keltaisen. Kahden miehen alivoimaa jäi jäljelle vain pari minuuttia ja pilkuille mentiin.

Niissä Leipzigin kaikki neljä pelaajaa laittoivat pallon pussiin ja kaksi Freiburgin pelaajaa epäonnistui. Leipzig siis pelasti vaihtelevan kautensa viime hetkillä. Paikka Mestarien liigaan ja Saksan cup tekevät kaudesta hyvän. Freiburgin osaksi jäi saavuttaa paljon sympatiaa, mutta suurimmat palkinnot jäivät huulille.