Werder Bremenin kapteeni, monivuotinen Huuhkaja-kippari, Niklas Moisander vieraili Suplan Bundes-Luken viimeisimmässä jaksossa.

Moisander ja Lukas Hradecky pohtivat ennen sarjan jatkumista eri lähtöasetelmia Bundesliigaan ja kummankin tavoitteisiin: Hradecky ja Leverkusen taistelevat kärkipaikoista, Moisander ja Bremen taas putoamista vastaan.

– Loppukauden realistinen tavoite on karsijan paikka. Parin pelin jälkeen nähdään, mihin suuntaan mennään. Tavoite on pudottaa Düsseldorf putoajan paikalle, Moisander kertoi Bundes-Luke –podcastissa.

Moisander manasi alkuvuoden heikkoa jaksoa, joka pudotti Bremenin putoamisviivan alle. Myös maaliteon vaikeudet yritetään ohittaa.

– Totta kai maalintekoa on harjoiteltu, toivotaan, että se sujuu paremmin. Ollaan treenattu hyökkäyspeliä, pelkällä puolustamisella ei nousta, Moisander sanoi.

Bremen ja Leverkusen kohtasivat tauon jälkeisellä kierroksella ja Leverkusen vahvisti asemiaan sarjan kärkipäässä Bremenin kustannuksella. Tilanne ennen viikonlopun kierrosta on se, että Bremen on viisi pistettä Düsseldorfin takana, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Suora säilyminen on jo kohtuullisen pitkän matkan päässä – Mainziin on eroa jo yhdeksän pistettä, tosin Bremenillä on yksi ottelu heitäkin vähemmän pelattuna.

Viasat ja Viaplay ovat vahvasti mukana myös viikonlopun kierroksella. Tarjonta alkaa jo perjantaina, kun pelataan Berliinin paikalliskamppailu Hertha-Union. Lauantain pääottelu on kärkipeli Borussia Mönchengladbach-Leverkusen. Tämän pelin jälkeen studio Pasi Rautiaisen johdolla ruotii Bayernin ja Frankfurtin välistä peliä. Moisander ja Bremen kohtaavat vieraissa Freiburgin.

Sunnuntaina on tarjolla mm. Joel Pohjanpalon HSV:n kärkiottelu Arminia Bielefeldia vastaan. Maanantaina Bundesliiga huilaa, mutta tiistaina pelataan taas isoilla panoksille: tiistain ykkösottelu on ehdottomasti ”Der Klassiker”, huippukamppailu Dortmund-Bayern.