Petri Kontiola on tunnettu paitsi taidoistaan kaukaloissa myös hyväntuulisesta virneestään. HPK:n tähtihyökkääjä paljastaa Suplan tuoreessa Liiga-podcastissa kuitenkin hieman yllättävän puolen itsestään.

”Konna” kertoo olevansa varsin kova ja ehdoton palautteen antamisessa joukkuekavereilleen.

– Jos kysyisi joltain, olen ehkä liiankin tiukka. Olen yrittänyt iskostaa itseeni nykyajan positiivisuutta. Se on ollut minulle vuosien varrella vaikeaa. Olen vähän vanhaa liittoa, että olen aikaisemmin antanut liiankin suoraa palautetta. Olen nyt oppinut uuteen malliin, että parasta on, kun pitää fiiliksen positiivisena. Kun on itsekin ollut turhautunut, niin tulee sanottua ei niin positiivisesti, hän valottaa.

Vuodet ovat kuitenkin hioneet pahinta särmää pois.

– Nykyään mietin pari-kolme kertaa ennen kuin avaan suuni. Ennen sanoin, mitä sylki suuhun toi. Posin kautta tuottaa hedelmää paremmin kuin se, että huutelisi ja haukkuisi muita. Ei sitäkään jaksa, hän sanoo.

Kontiolan haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.