Kun joukkue menestyy, pelaajatkin erottuvat.

Näin on käynyt suomalaisen Erik Haulan kohdalla Vegas Golden Knightsissa. Kun joukkueella on pyyhkinyt hyvin, Haula on erottunut edukseen.

Entisessä seurassaan Minnesota Wildissa Haula ei saanut isoa roolia. Vegasissa vastuuta on tullut, ja samalla Haula on laittanut piste-ennätyksensä uusiksi, vaikka kautta on pelattu vasta puolet.

– Myös Vegas on tehnyt jo uuden NHL-joukkueen ennätyksen pisteissä. Sinne on kerätty todella onnistuneesti pelaajamateriaalia muista joukkueista, jotka eivät ole päässeet entisissä seuroissa isoon rooliin, mutta potentiaalia on ollut ja nyt heille siunaantui uusi näytön paikka. Haula on päässyt isoon rooliin. Hän oli Minnesotassa jäähyntappaja ja ajokoira, eikä oikein mahtunut hyökkääviin kenttiin. Nyt sellainen rooli on ollut tarjolla ja hän on saanut hirveästi vastuuta. Hieno nähdä, että suomalaisäijät onnistuvat, entinen NHL-pelaaja Sami Helenius hehkutti SuomiKiekko-sivustolla.

Haula on suomalaisten pistepörssissä kuudentena. 47 ottelussa tehoja on kertynyt 20+19=39.

– Katselin juuri Minnesota-matsin. Haula oli mukana molemmissa maaleissa. Hän on hyvä peluri ja olen sydämeni pohjasta onnellinen, että hän menestyy. Ei NHL:ään pääse joka poika, jos ei ole potentiaalia ja nyt kun kunnollinen näyttöpaikka on siunaantunut, niin hän on myös sen käyttänyt, Helenius iloitsi.

Sunnuntaina Vegas matkaa Washingtoniin, jossa vastaan astelee nimimiehiä pursuava Washington Capitals.

– Washington on kyllä aika kova. Vegas lienee sisuuntuneena liikkeellä Minnesota-tappiosta, mutta tiukka vastus on luvassa. Ehkä jatkoajalle tai rankkareille voivat venyä parhaimmassa tapauksessa, mutta tuskin täyttä pistepottia Washingtonista on luvassa.

Washingtonin ja Vegasin välinen ottelu alkaa sunnuntaina 4.2. kello 19.30 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa vapaasti tänä viikonloppuna, nimittäin Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa maanantaihin 5.2. klo 9 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen.

Katso tarkemmat tiedot avoimesta viikonlopusta täältä.