Hallitsevan Stanley Cup -mestarin Tampa Bay Lightningin ykkössentteri Brayden Pointin kunto on edelleen arvoitus. Hyökkääjä on ollut sivussa alavartalovamman takia viimeiset 10 pudotuspeliottelua.

Hän on harjoitellut jäällä, mutta pelikunnosta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa alkavissa finaaleissa ei vielä voida sanoa mitään varmaa.

– En tiedä, onko hän lääketieteellisesti vielä siinä tilanteessa. Olemme paljon yhteydessä jäällä käyvien pelaajien kanssa, mutta en tiedä, missä hän menee, enkä tiedä, mitä tämänpäiväisestä voi päätellä. Se oli aika kevyt harjoitus, sanoi Tampan valmentajista Jeff Halpern maanantaisen session jälkeen.

Point harjoitteli yhdessä kolmosketjuksi kaavaillussa kolmikossa Nicholas Paulin ja Ross Coltonin kanssa.

Päävalmentaja Jon Cooper ei tavannut harjoituksen jälkeen mediaa, mutta on heti idän konferenssifinaalin jälkeen kommentoinut Pointin tilannetta.

– En tiedä tilannetta ensimmäisen ottelun suhteen, mutta on äärimmäisen luultavaa, että hän pelaa sarjassa, Cooperin kommentti kuului tuolloin.

Point on kaksien viime pudotuspelien paras maalintekijä. Hän on tehnyt kolmen kuluneen viime kauden aikana 30 pudotuspelimaalia, eli eniten kaikista pelaajista tuona aikana. Stanley Cupin finaalit nähdään suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sportin kanavilla. Ottelut selostetaan suomeksi paikan päältä. Selostuskaksikkona toimii Antti Mäkinen ja Ville Nieminen.