Huuhkajien toppari Paulus Arajuuri sai EM-kisojen aikana kansainvälistä huomiota leveällä hymyllään Maamme-laulun aikana. ”Hymyilevän viikingin” mukaan iloinen virne ilmestyy kasvoille tahtomatta.

Niin voiton kuin tappionkin hetkellä Arajuuren hymy ei juuri hyydy. Toppari osaa nauttia pelin ja tapahtuman tunnelmasta. Arajuurta on ehditty verrata jo italialaislegenda Gianluigi Buffoniin, joka tunnettiin tunteellisesta kansallislaulun tulkinnastaan. Arajuuren mukaan hän ei ollut tietoinen omasta käytöksestään Maamme-laulun aikana ennen kuin se sai kansainvälistä huomiota.

– En ollut itse yhtään tietoinen, että virnistelen siinä. Tuntuu vain niin hyvältä, mutta olen kuullut palautetta siitä ja nykyään hymyilyttää jo se, että miltä tässä nyt näyttää, Arajuuri hauskuutti Huuhkajien keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa.

– Se on lapsuuden unelma pelata Suomen pelata Suomen maajoukkueessa, ja siinä kun saa hyviä ystävien välissä seistä ja perhe sekä ystävät katsomossa, niin vaikea siinä on olla hymyilemättä. Se on hieno hetki. Silloin, jos hymyilyttää, niin ilman muuta kannattaa hymyillä, Arajuuri jakoi elämänviisauden.

Huuhkajat jatkaa MM-karsintojaan lauantaina kohdatessaan Olympiastadionilla Ukrainan.

Huuhkajien MM-karsintoja voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.