Conor McGregor on edelleen UFC:n kevytsarjan mestari, vaikka mies ei astunut kertaakaan oktagoniin tämän vuoden aikana.

Suurin syy siihen on irlantilaisen elokuun lopun nyrkkeilyottelu Floyd Mayweather Junioria vastaan.

Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole varmuutta, milloin McGregor puolustaa ensimmäistä kertaa titteliään UFC:ssä. Loppuvuoden aikana runsaasti lomaillut McGregor tuntee arvonsa, eikä yli 100 miljoonaa dollaria tänä vuonna tienanneen supertähden kannata otella pennosista.

Toinen kysymys on, kannattaako McGregorin otella enää lainkaan.

Jos McGregor katseli lauantaina UFC 219 -tapahtumaa, jossa Khabib Nurmagomedov suorastaan teurasti Edson Barbozan kevytsarjan ottelussa, miettii hän varmasti uudelleen paluuaikeitaan.

Nurmagomedov marssi päättäväisesti kohti Barbozaa, repi hänet mattoon ja tuhosi hitaasti mutta varmasti brassin moraalin ja fysiikan. Barboza pysyi juuri ja juuri pystyssä erien välissä. Tuomarit näkivät dagestanilaisen paremmaksi murskapistein 30-25, 30-25, 30-24.

Nurmagomedov on voittanut kaikki 25 vapaaottelukamppailuaan ammattilaisena. Hän on 29-vuotiaana uransa huipulla. Paino-ongelmista aiemmin kärsinyt sisupussi näyttää selättäneen myös nuo vaikeudet.

Myös 29-vuotias McGregor on fyysisesti uransa huipulla, mutta riittääkö hänellä enää motivaatiota.

Vapaaottelu on raakaa peliä. Paluu luksuselämästä oktagoniin ei ole helppo. Motivaatiota tuo McGregorin valtava fanilauma, joka uskoo hänen edelleen olevan ”planeetan kovin jätkä”.

UFC-fanit ovat kuitenkin rehellistä sakkia; sinisilmäisiä fanipoikia lukuun ottamatta kaikki ymmärtävät, että fyysisesti kunnossa oleva mestari ei voi säilyä pitkään planeetan kovimpana jätkänä, jos hän ei astu oktagoniin näyttämään kykyjään.

Voittamattoman Nurmagomedovin – ja/tai vahvassa voittoputkessa olevan Tony Fergusonin – kukistaminen tarjoaisi McGregorille mielettömän mahdollisuuden todistaa asemansa maailman huipulla.

Riski on kuitenkin myös valtava: Nurmagomedov näyttää täysin poikkeukselliselta UFC-ottelijalta.

Nyt myös iso osa faneista haluaa jonkun murskaavan McGregorin. Draaman kaari vaatii kuninkaan putoamisen valtaistuimeltaan.