Joona Toivio jätti jäähyväiset maajoukkueelle MM-karsinnoissa ja seuraavaksi on hyvästien paikka ulkomaan kentille, kun edessä on viimeinen ottelu ruotsalaisen Häckenin paidassa.

Toivio lähti ulkomaan ammattilaisuralle jo vuonna 2007 ja on pelannut uransa aikana Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa. Tuo matka tulee päätökseen lauantaina.

– Tässä on oltu 15 vuotta ulkomailla, joka on lähes puolet elämästäni. Sinä aikana on tapahtunut paljon ja jäänyt hienoja muistoja. Olen tutustunut erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Kavereita on monissa maissa ja heitä tulee varmasti käytyä tapaamassa jatkossa, Toivio mietiskelee Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Toivio on pelannut Häckenissä 3,5 kautta kuuluen joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. Tämän kauden jälkeen Toivion ura jatkuu HJK:ssa, jonka kanssa hän allekirjoitti aiemmin syksyllä kolmivuotisen sopimuksen.

– Siinä on varmasti oma tunnelataus mukana, kun olen ollut 3,5 kautta Häckenissä ja edessä on viimeinen peli. Katsotaan, josko pääsisi myös kentälle, kun parissa edellispelissä en ole päässyt. Joukkueen kapteeni lopettaa myös oman uransa ja ehkäpä jopa legendaarinen topparipari pääsisi vielä viimeisen kerran pelaamaan yhdessä, Toivio miettii lauantain ottelua.

Vaikka ulkomaan kentät jäävät Toiviolta taakse, niin pelinälkää riittää vielä runsaasti. Hän odottaa jo pelaamista Veikkausliigassa, sillä hän lähti maailmalle ennen kuin ehti debytoida kotoisessa pääsarjassa.

– Minut tuntevat tietävät, etten hirveän aktiivisesti seuraa jalkapalloa, mutta katselin syksyllä muutaman Klubin pelin. Klubi on Suomen paras ja suurin seura ja tarkoitus on pitää se samoilla raiteilla. Mitä Veikkausliigaan tulee, niin on hienoa, että esimerkiksi KuPS on noussut haastamaan Klubia ja muutama muu seura myös.