HIFK:n tehomiehiin kuuluva ruotsalaistykki, Sebastian Dyk, on hyvällä tuulella. Eikä ihme, koska hän pääsee joukkueensa kanssa karanteenitauon jälkeen tekemään sitä mistä pitää: pelaamaan. HIFK:n koronatauko päättyy viimein ja perjantaina on vastassa Pelicans kotikaukalossa.

– Tämä on ollut erilainen kausi kaikille. Olemme olleet nyt jonkin aikaa pois kaukalosta – voin vakuuttaa, että into pelaamisen jatkamiseen on kaikilla kova. Perjantaina nähdään monelle pelaajalla hymy huulilla, kun pääsee taas pelaamaan, Sebastian Dyk vakuuttaa Liigan verkkosivujen haastattelussa.

Ennen koronasta johtunutta taukoa HIFK oli melkoisessa lennossa. Joukkue nousi sarjataulukossa kohinalla kakkoseksi. Yksi osa HIFK:n nousua oli siinä, että alkukauden tehojensa kanssa tuskaillut Dyk löysi jyvän. Dyk pitää myös vaikeaa alkukautta opettavana.

– Tällä kaudella opin sen, että mitä pitää tehdä palatakseen omalle tasolleen. Alkukaudesta oli paljon paikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Nyt tiedän, miten tuollaisesta tilanteesta noustaan. Resepti on sinänsä yksinkertainen – kovaa työtä. Se on kaiken salaisuus, Dyk arvioi.

Lähde: Liigan verkkosivut