Edelleen NHL-ennätys – ”Tiki” Tikkasen nerokkuus jäi historian kirjoihin

© Kuva: Ilari Savonen

Viasat jääkiekko ja Viaplay näyttävät viikon klassikko-otteluissaan erilaisia suurhetkiä suomalaisten NHL-tähtien uralta. Maanantaina kanavilta saatiin nauttia, kun Jari Kurri sai maagiset 600 NHL-maalia täyteen. Tiistaina aikakone matkaa NHL-kaudella 1988-89, kun oli Esa Tikkasen vuoro ottaa parrasvalot itselleen.

Ottelussa Torontoa vastaan ”Tiki” teki ennätyksen, joka on voimassa vieläkin. Maaliin merkittiin syöttäjäksi Jari Kurri.

Ottelun avauserässä Edmonton Oilers jäi alivoimalle ja jäähyä tappamaan otettiin tutusti Tikkanen. Ajassa 10.44 Tikkanen iski alivoimamaalin: Hän tuli läpi koko kentän ja laukoi – maalivahti Allan Bester kuitenkin torjui, mutta Tikkanen laittoi paluukiekon sisään. Vain 12 sekuntia myöhemmin monen jääkiekkoneroksi tituleeraama Tikkanen iski jälleen. Oilers oli yhä alivoimalla ja tällä kertaa maali syntyi maalin edustalta. Loistavan syötön tähän maaliin antoi Kurri.

Kaksi alivoimamaalia saman pelaajan toimesta 12 sekunnissa on edelleen NHL:n ennätys. Ottelu päättyi 6-2 Edmontonin voittoon ja Esa Tikkanen sai kahden pikamaalinsa lisäksi yhden syöttöpisteen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.