Huuhkajien keskikenttäpelaaja innolla Ruotsin kaatoon: ”Heillä on kova nippu”

© Kuva: Getty Images

Suomen jalkapallon A-maajoukkue leireilee parhaillaan Abu Dhabissa, jossa se pelaa kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisenä vastassa on maananataina Ruotsi, toisessa ottelussa torstaina vastaan asettuu Jemen.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Sakari Mattila luottaa siihen, että Huuhkajat saa maanantaina ennen kaikkea vastaansa vähintäänkin kelpo joukkueen.

– Saamme hyvän ensimmäisen ottelun Ruotsia vastaan. Se on varmasti hyvä ja tasokas vastustaja meille. Sen jälkeen sitten ajatukset Jemeniin. Näyttää siltä, että kaikki ovat pysyneet hyvässä kunnossa lomien aikana. Varmaan saamme hyvän pelin aikaiseksi, Mattila pohtii Palloliiton verkkosivuilla.

Ruotsi on ehtinyt pelata tammikuussa jo yhden ottelun, kun se kaatoi Afrikan mestaruuskisoihin valmistautuvan Norsunluurannikon 2-0. Mattila ei kuitenkaan hätkähdä kovaa vastusta.

– Ruotsi on opiskeltu mitkä heidän kikat olivat siinä ja koetetaan iskeä niihin. Klippien perusteella oli ehkä vähän väärä tulos, mutta Ruotsilla oli kaksi paikkaa ja teki niistä. Varsinkin vastahyökkäysjoukkueena Ruotsi on vaarallinen ja niiden kanssa pitää olla tarkkana. Muuten sitten toteutamme omaa peliämme, niin he ovat varmasti vaikeuksissa meidän kanssamme, muistuttaa Norjassa ammatikseen pelaava Mattila.

Suomi ei ole Ruotsia vastaan juuri juhlinut lähihistorian aikana, mutta Mattila hakee siihen nyt muutosta.

– Kummallakin joukkueella on varmasti vähän eri pelaajat kuin normaalisti karsintaotteluissa tai, kun ykkösjoukkueet ovat olleet mukana. Niin kuin tulos Norsunluurannikkoa vastaan osoitti, niin heillä on kova nippu. Mutta niin on kyllä meilläkin. Laitetaan tilastot uusiksi.

Mattila ehti aloittaa valmistautumiskautensa Aalesundissa ja on saanut karstat puhdistettua koneesta maajoukkueleirille.

– On menty kovaa. Meillä on uusi valmentaja, joka on vanhan liiton miehiä. Vedämme pari kertaa päivässä aika kovaa ravia. Se vähän auttoi, ettei ihan nollilla vetänyt joululomilla ja siten nyt jaksaa osallistua harjoituksiin.


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.