Korisliigaa johtava KTP oli vielä ennen maanantain ottelua ainoa joukkue, jota Joensuun Kataja ei ollut voittanut kuluvalla kaudella. Maanantaina Kataja tasoitti sarjan kärkikamppailua voittamalla kotkalaiset kotonaan 82-68 (34-45).

Kataja nousi sarjataulukossa toiseksi voitolla ja säilytti teoreettiset mahdollisuutensa runkosarjan voittoon. KTP on kaksi voittoa edellä, kun runkosarjasta on pelaamatta enää kolme kierrosta.

KTP johti Joensuussa alusta kolmannen jakson lopulle asti parhaimmillaan 15 pisteellä. Loppu meni isäntien tahdissa niin, ettei KTP päässyt viimeisellä kympillä enää edelle.

– Alussa meinasi usko mennä, kun KTP pisti kovia heittoja sisään. Kolmannella jaksolla jaksoimme puolustaa hyvin ja peli alkoi kääntyä. Hienoa että pystyimme voittamaan keskinkertaisellakin heittopelillä, totesi Katajan valmentaja Pekka Salminen.

Robert Arnold heitti Katajalle 26 pistettä ja Ken Horton 21.

KTP:n tehokkaimpia olivat Brandon Jeffrson 20:llä ja Joonas Lehtoranta 14 pisteellä.