Montreal Canadians johti Floridaa ottelun puolivälissä jo 3-0, mutta sitten parrasvaloihin astui huikea Aleksander Barkov. Hän oli mukana jokaisessa Floridan maalissa tehoilla 2+2 ja johti joukkueensa hurjalla kirillä 4-3-voittoon.

Toisen erän lopussa Barkov syötti ensin Jaromir Jagrin 1-3-maalin ja teki itse erän viimeisellä minuutilla 2-3-kavennuksen.

– Ne kaksi osumaa toivat pukukoppiin todella paljon positiivista ja itseluottamusta. Ajattelimme siinä kohtaa ainoastaan ottelun voittamista ja joka jätkä uskoi siihen, Barkov sanaili Florida Sunille.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Barkov syötti Jonathan Huberdean tasoitusmaalin ja iski itse voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla. Se sai joukkueen päävalmentajan Gerard Gallantin hymyilemään.

– Totta kai nyt hymyilyttää, mutta on myönnettävä, että me teimme tästä pelistä itsellemme tosi hankalan. Heräsimme kovin myöhään, ja kyllä meillä kävi hiukan tuuriakin tässä ottelussa, Gallant kertoi.

Myös Jaromir Jagr myönsi, että tuuria oli mukana.

– Olimme onnekkaita. Kovin usein ei käy niin, että pystyy nousemaan kolmen maalin takaa voittoon. Emme heränneet pelaamaan ensimmäisellä puolikkaalla lainkaan, itse missasin kaikki tilanteeni alussa, oli jotenkin sellainen olo, että en todellakaan pysty tänään maalia tekemään, Jagr ihmetteli.

Barkov on nyt nakuttanut pelaamissaan 62 ottelussa tehot 26+29=55