Stadin kovin jätkä joutui kiekkodiktaattorin hampaisiin: ”Ei ollut munaa sanoa”

HIFK:n Ari Lähteenmäki sai vuonna 1986 SM-liigan historian pisimmän pelikiellon.

Stadin kovimman jätkät arvonimeä aktiiviaikanaan kantanut Lähteenmäki rusikoi Jokerien puolustaja Petri Lampisen sairaalakuntoon tämän taklattua juuri sairauslomalta palattua Lähteenmäen joukkuekaveri Simo Saarista.

Lusittavaa tuli pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 27 ottelun verran. HIFK:n silloinen puheenjohtaja Frank Moberg erosi protestiksi liigatehtävistään.

Tapaus on puhuttanut näihin päiviin saakka. Lähteenmäki itse käy läpi asiaa HIFK:n sivuilla ilmestyvässä 120 tarinaa IFK:sta sarjassa.

– Vitsi koko prosessi. Kysyin liigan toimistolla, että mitäs tulee? Vastattiin, että lue lehdestä. Ei ollut munaa sanoa mikä tuomio oli, vaikka (Kalervo) Kummola tiesi varmasti sen. Kummola päätti itse sen tuomion. Ne muut ketkä kuuluivat ryhmään, niin niillä ei ollut mitään sanottavaa. Kummolan päätös, Lähteenmäki toteaa.

IFK:n kovanyrkkinen Lähteenmäki ei ollut SM-liigan tuolloisen toimitusjohtajan suosiossa.

– Kuulin jälkikäteen, mitä Kummola oli sanonut aikaisemmin. Vuoden -83 semifinaalissa Ilvestä vastaan kättelyssä kävi pieni hässäkkä, enkä saanut mitään rangaistusta, siitä oli jäänyt Kummolalle hampaankoloon ja tämä oli sitten hänen vihellyksensä minulle. Yhden miehen oikeus ja päätös, Lähteenmäki toteaa.

Katso tarina kokonaisuudessaan IFK:n verkkosivuilta.

 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.