Brittiministeri kohauttaa: ”Naisille sopii voimistelu, baletti ja cheerleading”

© Kuva: Getty Images

Ison-Britannian urheiluministeri Helen Grant ei kovin onnistuneesti nostanut olympiahenkeä täräyttämällä kesken Sotshin kisojen mielipiteensä siitä, että naisten pitäisi suuntautua enemmän ”feminiinisempiin” urheilulajeihin.

Grant ei suoraan viitannut Sotshin olympialaisiin, mutta sanoma tuli selväksi.

– Naisten ei tarvitse tuntea itseään epäfeminiinisiksi. On olemassa hienoja urheilulajeja, joissa voi urheilla todella korkealla tasolla ja minusta niissä osallistujat näyttävät säkenöiviltä ja hyvin feminiinisiltä. Tällaisia lajeja ovat baletti, voimistelu, cheerleading ja myös rullaluistelu, Grant sanoi Mirrorin mukaan.

– Tarjonta on laaja. Esimerkiksi jotkut tytöt eivät välttämättä ole kiinnostuneita perinteisistä maahockeysta, tenniksestä tai yleisurheilusta kuten jotkut toiset. He voisivat hyvin harkita voimistelusalita, balettia tai cheerleadingia.

Ministerin lausunnot nostivat Britanniassa vastalauseryöpyn, jonka kärki oli siinä että moiset lausunnot vain kääntävät entisestään huomion naisurheilijoiden ulkonäköön heidän suoritustensa sijasta.

Painavan sanansa lausui myös Münchenissa 1972 viisiottelun olympiakultaa voittanut pohjoisirlantilainen Mary Peters.

– Cheerleading ei olisi ollut minun valintani, Peters tuhahti.

– On surullista että tällaisia lausuntoja kuuluu erityisesti nyt kun niin naiset kuin miehet kilpailevat niin hienosti talviolympialaisissa. Tytöt ja naiset pystyvät kilpailemaan missä tahansa lajissa siinä missä miehetkin.

Esimerkin 72-vuotias Peters nappasi Ison-Britannian omasta joukkueesta.

– Sekä Britannian miesten että naisten joukkue selviytyi välieriin curlingissa ja molemmat ottelut olivat täsmälleen yhtä jännittäviä.

Ministeri Grant on aiemminkin päässyt otsikoihin saarivaltakunnassa muun muassa ohuen urheilutietämyksensä johdosta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.