Suomalaisen jalkapallon ”Mr 10”, Jari Litmanen ei suinkaan pelannut koko uraansa kyseisellä numerolla. Jopa hänen kirjansa, ”Litmanen 10”, nimettiin tutuimman pelinumeron mukaan. Kaupallisesti ei olisikaan todennäköisesti ollut järkevää nimetä kirjaa vaikkapa ”Litmanen 17”…

Kirjassa Jari Litmanen listaa kaikki uransa pelinumerot ja myös taustoittaa asiaa minimalistiseen tyyliinsä.

Jari Litmasen pelinumerot:

10
Tällä numerolla pelasin seitsemässä eri joukkueessa. Kympillä pelasin Reippaassa, Ajaxissa, Barcelonassa, Malmö FF:ssa, FC Lahdessa, HJK:ssa ja A-maajoukkueessa.
7
Kolmessa eri joukkueessa minulla oli numerona seitsemän. Nuo joukkueet olivat HJK, MyPa sekä alkuaikoina Suomen A-maajoukkue. HJK:n aikana 10 oli varattu – sillä pelasi Jouko Vuorela. MyPassa kymppi oli taas Mauri Keskitalon käytössä.
28
Tämä oli pelinumeroni Hansa Rostockissa. Yhteenlasku 2+8=10 kertoo numeron valinnan synnyn.
20
Tällä numerolla pelasin Ajaxissa toisella kerralla. Numero tuli helposti, sillä ajatuksena oli toinen kerta Ajaxissa eli 2 x 10 = 20. Numerolla 10 pelasi tuolloin Steven Pienaar.
37
Tämä oli Liverpoolin pelinumeroni. Yhteenlasku 3+7=10 antaa selityksen numerovalintaan. Kymppipaita oli Liverpoolissa Michael Owenilla.
23
Tämä oli numeroni Malmössä aluksi. Se oli oikeastaan ainoa vapaa numero siinä vaiheessa, mm. numero 10 oli varattu.
17
Juniorinumeroni ja myöhemmin numeroni Reippaassa. Tässä numerossa yhdistyivät kaksi niin sanottua omaa pelinumeroani, 10 ja 7.

Lähde: ”Litmanen 10” kirja