Espanjan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Julen Lopetegui sai potkut tehtävästään jalkapallon MM-kisojen aattona.

Real Madrid julkisti tiistaina Lopeteguin aloittavan seuran päävalmentajana MM-turnauksen jälkeen. Ilmoitus yllätti Espanjan jalkapalloliiton, joka puheenjohtaja Luis Rubiales ilmoitti keskiviikkona Venäjällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Lopeteguin saaneen potkut.

– Meidän velvollisuutemme oli antaa päävalmentajalle potkut. Toivomme hänelle parasta jatkossa, hän on tehnyt loistavaa työtä johtaessaan meidät MM-turnaukseen, Rubiales kommentoi.

Lopeteguin Real-pestin ajoitus oli Espanjan MM-kisaurakan kannalta erittäin huonosti ajoitettu, mutta puheenjohtaja Rubialesin kommenttien perusteella liitolle yllätyksenä ei tullut ainoastaan sopimusjulkistuksen ajankohta.

– Liitto ei voi kuitenkaan jäädä ulkopuolelle sen työntekijän neuvotteluista, ja saada asiaa tietoonsa vain viisi minuuttia ennen julkistusta. Jos joku haluaa keskustella jonkun työntekijämme kanssa, heidän pitää puhua myös meille. Se on yksinkertainen asia, koska tämä on kaikkien espanjalaisten joukkue. Maajoukkue tärkeintä mitä meillä on ja MM-kisat on turnauksista suurin, Rubiales kommentoi.

Entinen maajoukkuekapteeni Fernando Hierro ottaa Espanjan päävalmentajan tehtävät hoitaakseen MM-turnauksen ajaksi. Espanja kohtaa avausottelussaan Portugalin perjantaina.

Lähde: ESPN.