Saksa on ollut yksi MM-kisojen vakuuttavimmista maista, mutta se on silti tilanteessa, jossa joukkueen jatkopaikka on yhä uhattuna. Kiharaisessa lohkossa riittää vielä pelattavaa. Olkoonkin, että Saksan putoamiseen vaaditaan murskatappio USA:ta vastaan. Jos Saksa ja USA pelaavat keskenään tasapelin, molemmat etenevät jatkoon.

Saksa ja USA ovat keränneet neljä pistettä kahdesta pelistä. Pettymyksen aiheuttanut Portugali ja Saksalta pisteen nipistänyt Ghana ovat yhdessä pisteessä. Ghana tarvitsee runsasmaalisen yhden maalin voiton tai varmuuden vuoksi kahden maalin voiton ja sen on samalla toivottava USA:n tappiota Saksalle.

Saksa on ulkona vain siinä tapauksessa, että se häviäisi USA:lle isomaalisesti ja samaan aikaan Ghana pöllyttäisi Portugalia isolla kädellä – tai toisin päin. Saksan maaliero on +4, USA:n +1, Ghanan -1 ja Portugalin -4.

Miroslav Klosella on mahdollisuus nousta yksin MM-historian kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Tällä hetkellä saksalainen jakaa tilaston kärkipaikan Ronaldon kanssa.

Ottelussa kohtaavat saksalainen maajoukkuelegenda Jürgen Klinsmann ja hänen kotimaansa. Klinsmann valmensi Saksaa vielä vuoden 2006 kotikisoissa, apurinaan muuan Joachim Löw. Torstaina Klinsmann voi pahimmassa tapauksessa viedä Saksan jatkopaikan kukistamalla oppipoikansa. Sen skenaarion toteutuminen vaatii toki pienen ihmeen.

Saksa ja USA kohtaavat tänään klo 19.00 alkavassa ottelussa.