Hurjalla ankkuriosuudellaan Ruotsin naisten viestikultaan nostanut Charlotte Kalla miltei lensi viisikilometrisen ja päätti osuutensa huikeaan loppukiriin.

Kalla lähti ankkuriosuudelle 25 sekuntia Suomen Krista Lähteenmäen jäljessä ja yli 20 sekuntia myös Saksan Denise Herrmannin jälkeen. Ero kutistui kuitenkin vääjäämättä, kunnes Kalla saavutti kaksikon stadionalueelle saavuttaessa.

– Yritin aloittaa mahdollisimman kontrolloidusti ja tehdä järkeviä päätöksiä matkan varrella. Sain kuulla valmentajilta olevani maailman paras ja se antoi uskoa. Tunsin itseni tosiaan maailman parhaaksi, Kalla kertoi SVT:lle.

Viimeisessä nousussa Lähteenmäen ja Herrmannin kantaan nousseella Kallalla oli takaa-ajonsa jälkeen vielä voimia loppukiriin. Loppusuoralle hän pääsi kääntymään sisäkaarteen puolella ja paineli karkuun.

– Juuri ennen stadionia pääsin imuun ja sain siitä hyvän vauhdin. Oli todella fantastista päästä ylittämään maalilinja ensimmäisenä.

Ruotsin päävalmentaja Rikard Grip myönsi, ettei ankkuriosuudelle lähdettäessä uskonut Kallan pystyvän enää nousemaan kultataistoon.

– Tämä on liian hyvää ollakseen totta, hehkutti Grip.