Suomen A-maajoukkueen videoanalyytikko Henri Lehto vahvistaa jatkossa Viasatin ja Viaplayn asiantuntijatiimiä. Lehto nähdään studiossa ensimmäisen kerran 2.11.

Palloliiton tutkimus- ja pelianalyysiasiantuntija Henri Lehto analysoi jatkossa myös Valioliigan tv-pelejä Viasatin ja Viaplayn jalkapallostudioissa. Lehdon ensimmäinen tv-esiintyminen on luvassa lauantaina 2.11. yhdessä vakioasiantuntijan Pasi Rautiaisen kanssa.

Lehto on kerännyt nimeä Huuhkajien valmennustiimissä, jossa toimii videoanalyytikkona. Nyt hän pääsee tekemään käytännössä samaa työtä myös tv-lähetyksissä.

– Henri Lehto on ollut tärkeä palanen Suomen A-maajoukkueen valmennustiimissä ja olemme äärimmäisen iloisia, että saamme hänet nyt asiantuntijatiimimme jäseneksi Valioliiga-studioihin. Videoiden ja datan merkityksestä puhutaan enemmän ja enemmän ja Lehto on Suomen johtavia analyytikkoja sillä saralla, iloitsee NENT Finlandin jalkapallotuottaja Antti Salo.

– Odotan innolla päästä analysoimaan Valioliigan otteluita tv-studioon ja tutustumaan tarkemmin tv-lähetyksen tekemiseen. Pyrin tuomaan lähetyksiin omaa erityisosaamistani eli pelianalyysien ja datan hyödyntämisen sekä nykyaikaisten valmennusprosessien tietämystä, asiantuntija Henri Lehto kuvailee uutta rooliaan Valioliigastudioissa.

Viasatin ja Viaplayn Valioliigastudio käynnistyy lauantaina klo 14. Päivän otteluina nähdään:
14.30 Bournemouth – Manchester United (Viasat Jalkapallo & Viaplay)
17.00 Aston Villa – Liverpool (Viasat Jalkapallo & Viaplay)

Lähde: Nordic Entertainment Groupin tiedote.