Veikkausliigan Mestaruus- ja Haastajasarjassa pelataan viikonloppuna kauden viimeistä edellinen ottelukierros ja mestaruus saattaa ratketa sen myötä.

Kierrokseen lähdetään HJK:n johtaessa sarjaa neljän pisteen erolla ennen KuPS:aa. KuPS isännöi sunnuntaina FC Interiä ja HJK puolestaan matkaa FC Hakan vieraaksi. HJK:lle voitto merkitsee mestaruuden varmistumista. Mikäli KuPS ei omaa otteluaan voita, tasapeli tai jopa tappiokin saattaa varmistaa mestaruuden HJK:lle.

Mikäli KuPS saa sunnuntain ottelustaan pisteenkin enemmän kuin HJK omastaan, ratkaisu siirtyy kuitenkin päätöskierroksen otteluun HJK-KuPS.

HJK-kapteeni Miro Tenho on suorastaan innoissaan siitä, että kausi huipentuu jälleen päätöskierroksilla.

– Se on tosi hienoa, kolmas tai neljäs kausi putkeen, kun on samalla tavalla. Siinä mielessä voi sanoa, että sarjajärjestelmä on tosi onnistunut. On saatu näin jännittävä loppu joka vuosi. Katsojille se on varsinkin tosi mukavaa. 

– Tänä vuonna on ollut kolme joukkuetta – tai voidaan laskea vielä Haka mukaan – jotka ovat hyvillä pistekeskiarvoilla vetäneet. Se kertoo, että joukkueiden taso on noussut. Ei ole vain yhtä, joka nousee esiin, Tenho sanoo Veikkausliigan tuoreessa podcastissa.

Mestaruustaistelu ei ole tosiaankaan ainoa jännityksen aihe viikonloppuna. FC Honka ja FC Haka kamppailevat vielä tiukasti pronssimitaleista ja Honka saattaa nousta vielä hopeamitaleillekin saakka. Kumpikaan ei voi pudota enää neljättä sijaa alemmas, joten toiselle on tiedossa suora paikka ensi kauden europeleihin ja toinen jatkaa suoraan Eurolopputurnauksen finaaleihin.

SJK ja FC Inter pelaavat varmuudella Eurolopputurnauksessa ja aloittavat pelit kotikentällään turnauksen avauskierroksella. Haastajasarjassa AC Oulu on varma ykkönen ja siten myös varmistanut eurolopputurnauspaikkansa. AC Oulu kohtaa Mestaruussarjassa kuudenneksi jäävän joukkueen, mutta SJK:n ja FC Interin keskinäinen järjestys voi vielä muuttua, joten vastustaja oululaisillakaan ei ole vielä tiedossa.

Viimeisestä Eurolopputurnauspaikasta kisaavat vielä VPS, IFK Mariehamn ja Ilves, joita Haastajasarjassa erottaa kolme pistettä ennen kahta viimeistä kierrosta.

Veikkausliiga viikonloppuna:

Mestaruussarja:
Su 9.10 klo 16.00 KuPS – FC Inter, Väre Areena
Su 9.10 klo 18.00 FC Haka – HJK, Tehtaan kenttä
Ma 10.10. klo 18.00 SJK – FC Honka, OmaSp Stadion

Haastajasarja:
La 8.10. klo 15.00 HIFK – IFK Mariehamn, Bolt Arena
La 8.10. klo 19.00 VPS – AC Oulu, Lemonsoft Stadion
Su 9.10. klo 16.00 Ilves – FC Lahti, Ratinan Stadion

Lähde: Veikkausliigan tiedote