KuPS:n kovaluinen toppari Diogo Tomas on useiden Veikkausliigan kanssapelaajien piikki lihassa. Tomas ei kaihda kontaktia otteluissa.

Portugalilaisjuuret omaava Tomas kertoo Suplan Veikkausliiga-podcastissa esikuvakseen Portugalin maajoukkueen, FC Porton ja Real Madridin monivuotisen Pepen. Pepe tunnetaan pelaajana, joka ei kaihda keinoja auttaakseen joukkuetta voittamaan. Tomas tunnistaa itsessään samoja piirteitä.

– Minä olen nuorena pelannut aika paljon katupelejä. Meidän naapurustossa oli paljon poikia ja pelattiin katulätkää aika usein. Siellä ne säännöt on, että ei ole sääntöjä. Se on voittaja, joka tekee enemmän maaleja. Siellä saa pelata kovaa, taklailla ja nostaa mailaa. Sitten tapellaan ja katsotaan uudestaan.  Kovuus, vahvuus ja ilkeys ovat aina olleet minulla, kyllä ne ovat vahvuuksiani. Kyllä minä aion pitää niistä kiinni, ne ovat tuoneet minut tänne. Varmasti vielä pidemmälle, jos vaan rahkeet riittää. En aio muuttaa mikä minä olen. Ei tiikeri pääse raidoistaan niin helposti, Huuhkajiin ensimmäistä kertaa valittu Tomas kertoo podcastissa.

Vastustajapelaajilta kysyttäessä sarjan ikävintä vastustajaa, niin Tomasin nimi nousee usein esiin.

– Suomessa minulle on muovautunut vähän sellainen leima. Se on tuonut vaikeuksia myös tuomareiden kanssa. Ei saa mitään ilmaiseksi, mutta niin sen kuuluukin olla. Toisaalta se voi olla vaan pääni sisällä, että minulla on tuomareiden kanssa vaikeat suhteet. Tiedän, että ne yrittävät parhaansa. Totta kai sellaiset maineet ja leimat, niin ne vaikuttavat päätöksentekoon. Mutta otan sen kunnian, että tykkään olla ilkeä. Kentän ulkopuolella voidaan lyödä kättä, mutta en ole kavereita kentällä hakemassa. Minun on vaikea pelata vastustajia vastaan, jotka ovat oikeasti ystäviäni. En minä pysty kentällä juttelemaan niiden kanssa tai oikeastaan haluakaan.

Tomasilta löytyy myös oma ”suosikki” kenen kanssa kovia vääntöjä on kentällä nähty.

– Minulla on ollut aina Timo Furuholm. Sen kanssa ne väännöt olivat niin ainutlaatuisia. Varsinkin silloin nuorena poikana, kun tuli vähän nenäkkäänä Veikkausliigaan. Sitten kun tiesi Furuholmin ja pääsi vääntämään sen kanssa. Pääsi vaihtamaan sanaharkkaa, se sytytti molempia. Kun ”Furkka” lopetti uran, niin siinä oli vähän haikein mielin. Ei ole enää sama juttu pelata Interiä vastaan. Kyllä Furuholmin kanssa oli kivoja paineja, kyynärpäitä vaihdeltiin aina kun kaaduttiin samaan aikaan. Mustelmat ja jäljet ovat aina olleet itselle sellaisia, mistä olen tykännyt. Kyllä olen kaikista arvista ylpeä, mitä olen kentällä saanut, Tomas heittää.

Tomasin haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Tomas on Huuhkajien mukana, kun Huuhkajat päättää Nations Leaguen kohdatessaan maanantai-iltana Montenegron. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittää Nations Leaguen otteluita suorina lähetyksinä.