Kuinka lähellä Sami Kapasen Stanley Cup -mestaruus lopulta oli? – ”Olen edelleen siitä vakuuttunut”

© Kuva: Getty Images

Sami Kapanen pelasi NHL-urallaan yhdet Stanley Cupin finaalit. Carolina Hurricanesia vastaan asettui kesällä 2002 koko liigan valtaseuroihin noihin aikoihin kuulunut Detroit Red Wings.

Detroit voitti sarjan 4-1 ja mestaruuden. Kapanen kertoo sarjasta Suplan Stanley Cup classics -podcastissa ja on yhä sitä mieltä, että Hurricanesilla oli mahdollisuudet mestaruuteen.

– Oli, ihan täysin. Olen edelleen siitä vakuuttunut. Voitimme ensimmäisen pelin Detroitissa jatkoajalla Ron Francisin maalilla. Hävisimme kohtuullisen tasaisen kakkospelin ja tulimme 1-1 -tilanteessa Carolinaan. Ensimmäinen kotiottelu meni jatkoajalle, ja pelasimme triplajatkoajan. Detroitin Igor Larionov teki voittomaalin ajassa 117-118 minuuttia. Melkein kahden ottelun peli. Se jatkoaika olisi pitänyt kääntää itselle, hän muistelee.

Carolina oli pelannut tuolla kaudella jatkoajalle menneitä otteluita paljon.

– Jatkoaikapelaaminen oli ollut vahvuutemme. Siihen oltiin opittu ja playoffeissa opittu kääntämään jatkoajat itselle. Noin poikkeuksellisen pitkän ja kuormittava pelin häviäminen nakersi, niin että hävisimme toisenkin kotipelin. 3-1 -tilanteessa paluu Detroitiin, niin Detroit ei antanut armoa, vaan katkaisi viidennessä pelissä.

Sami Kapanen kertoo NHL-uransa monet vaiheet Suplan haastattelussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.