Lauantaina MM-kisoisssa potkaistaan käyntiin ”kuolemanlohkoksi” nimetty D-lohko ottelulla Uruguay-Costa Rica. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 22.00.Uruguay oli viime MM-kisojen yllättäjä selvitettyään tiensä välieriin saakka. Maata voidaan pitää näissäkin kisoissa yhtenä mustana hevosena, mutta paikka neljän joukkoon olisi todellinen uroteko. Viimeksi, kun kisat pelattiin Brasiliassa 64 vuotta sitten, niin voittaja oli Uruguay. Ottelussa Costa Ricaa vastaan joukkueella on edessään käytännössä pakkovoitto, koska vastaan tulevat vielä kivenkovat Englanti ja Italia.

Uruguayn suurimmat vahvuudet ovat tiukka puolustuspeli ja hyökkäyspään taitavat yksilöt. Puolustuspään pitävyyden todisteena on vain yksi päästetty maali viimeisessä viidessä ottelussa. Uruguayn kehuttua puolustuslinjaa johtavat kokeneet Diego Lugano ja Diego Godin. Uruguaylaiset saivat huokaista helpotuksesta, kun kuulivat Luis Suarezin toipuneen pelikuntoon polvioperaation jäljiltä. Olettamuksena on kuitenkin, että tällä kaudella huikeat 31 maalia liigassa tehnyttä hyökkääjää säästellään vielä lohkon kovempiin peleihin. Myös Diego Forlan on toipunut vatsataudistaan ja on pelikunnossa. Uruguayn etuna voidaan pitää sitä, että kisat pelataan tutulla mantereella.

Costa Rican mahdollisuudet lienenvät erittäin tiukassa puolustuspelaamisessa. Joukkue pelaa viiden pelaajan puolustuslinjalla, joten ylimääräisiä aukkoja ei sieltä pitäisi löytyä. Joukkueen valmistautuminen MM-karkeloihin ei ole ollut mikään jymymenestys, sillä maa on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden ja hävinnyt puolestaan kolme. Joukkueen suurin tähti on PSV:n Bryan Ruiz, jonka vahvuus on hyvä potkutekniikka. Costa Rica tuleekin varmasti panostamaan erikoistilanteisiin, joista valtaosan juuri Ruiz antaa. Costa Rica lähtee lohkoon todellisessa kiusaajan roolissa ja tasapelikin olisi kova suoritus illan pelistä.

Edellisen kerran maat kohtasivat vuonna 2011, jolloin Uruguay oli paremmin maalein 2-1. Maiden muutkin edeltävät kohtaamiset ovat olleet tiukkoja yhden maalin voittoja tai tasapelejä. Uruguay on ollut niissä niskan päällä. Pakkovoiton edessä Uruguay kääntänee tiukan pelin edukseen ja ottaa niukan 1-0 voiton.