Tampereen Tappara pelaa tänä keväänä jääkiekon Champions Hockey Leaguen finaalissa.

Tapparan finaalipaikka ratkesi tiistaina Tampereen Nokia Arenalla, kun saksalainen Red Bull München kaatui lukemin 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

-Onhan tämä historiallinen asia tälle seuralle. Monta vuotta tätä on yritetty ja nyt se saavutettiin. Mutta vielä ei olla mitään voitettu, kakkossija ei juuri lohduta, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola totesi CHL:n tiedotteen mukaan.

Tappara avasi maalihanat ylivoimalla reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Otso Rantakari ja Anton Levtchi petasivat maukkaan paikan eikä Kristian Kuusela erehtynyt.

-Meillä oli hyvä valmistautuminen ja saimme onnistuneen lähdön peliin. Maalipaikoissa ei vain ollut tarpeeksi määrätietoisuutta, Tapola huomautti.

Toisessa erässä Rantakarin ja Mikael Seppälän jäähyt hankaloittivat Tapparan peliä eikä lisämaaleja nähty.

-Kyllähän tällaiset pelit vaatisivat yleisöä. Valmistautuminen menee vielä ilman, mutta itse pelin aikana yleisö tuo ison osan pelin kulkuun, Tapola totesi.

Päätöserästä oli muodostua todellinen jännitysnäytelmä, mutta ajassa 51.47 isännät saivat huokaista. Tuolloin Joona Luoto venytti Tapparan johtoa kahteen maaliin läpiajollaan. Rantakari sai syöttöpisteen myös tähän osumaan.

Vajaat pari minuuttia myöhemmin Kuusela iski ylivoimalla pelin lopullisen ratkaisun. Syöttäjinä tutut Rantakari sekä Levtchi.

-Hienot ylivoimamaalit tänään Kuuselalta, Tapola kehaisi.

Red Bull München haki lopussa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta hyvän ottelun pelannut Christian Heljanko kesti Tapparan maalilla ja varmisti nollapelinsä.

Champions Hockey Leaguen finaalissa Tappara kohtaa ruotsalaisen Röglen. Ottelu pelataan tiistaina 1. maaliskuuta.

-Ilman muuta sitä peliä lähdetään voittamaan. Toivottavasti silloin on halli täynnä yleisöä, Tapola totesi.

Lähde: CHL:n tiedote