Tapparalle jälleen voitto: ”Kyllä tähän alkuun voi tyytyväinen olla”

© Kuva: Pekka Mäntylä

TPS:n vaikeudet Champions Hockey Leaguessa saivat jatkoa Tshekeissä, kun Sparta Praha oli parempi luvuin 3-2. Tappara puolestaan kaatoi HC Luganon Tampereen Tesomalla jatkoajan jälkeen 3-2.

TPS:lle ottelun alku oli jälleen hankala. Isännät siirtyivät Prahassa 1-0 -johtoon, kun Jakub Konecny onnistui ajassa 11.41.

Toisessa erässä TPS joutui kahden maalin takaa-ajoasemaan Jan Buchtelen saatua nimensä maalitilastoihin. Kolme minuuttia ennen erätaukoa TPS pääsi peliin mukaan, kun Mitch Hults osui ylivoimalla.

Ylivoimalla syntyi myös TPS:n 2-2 -tasoitus kolmannen erän alussa. Maalintekijä oli Markus Nurmi. Tasoituksen tuomaa riemua kesti vain reilun minuutin, kun Konecny vei taas Sparta Prahan johtoon.

Viimeisten minuuttien paine ei auttanut TPS:aa ja näin koko potti jäi Tshekkeihin.

– Oli tämä meiltä iso tasonnosto edelliseen peliin verrattuna. Erittäin kova oli kamppailu, mutta kahdella tehdyllä maalilla on vain vaikea voittaa, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas harmitteli.

Ahokas muistutti, että tällä tasolla ei ole virheisiin varaa.

– Pienet virheet maksoivat meille voiton. Mutta oli tässä hyvääkin. Erikoistilannepelaamiseen olen tyytyväinen. Sekä yli- että alivoimaan, Ahokas analysoi.

Tapparan Casimir Jürgens avasi Tesomalla maalihanat ottelun seitsemännellä minuutilla.

Juuri ennen ottelun puolta väliä Tappara maalasi toistamiseen, kun ylivoimalla asialla oli Lassi Vanhatalo. Tapparalla oli perään hyvä mahdollisuus jo kolmanteen maaliin, mutta Jukka Peltola epäonnistui rangaistuslaukauksessa. Näin hetki ennen erätaukoa tullut Elia Rivan kavennus toi peliin jälleen jännityksen mukaan.

– Se oli harmittava takaisku meidän kannaltamme, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola manasi.

Tapparan johto ei kestänyt loppuun asti, sillä Luganon Luca Fazzini iski tasoituksen 47 sekuntia ennen päätössummeria. Näin Tampereella jatkettiin ottelua jatkoajalla.

Siinä Tappara pääsi ylivoimalle parin minuutin jälkeen eikä jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Brady Austinin kuti ratkaisi ottelun tamperelaisisännille ajassa 62.38.

– Kyllä meillä oli mahdollisuuksia ratkaista peli jo aiemmin, mutta emme pystyneet hyödyntämään paikkoja riittävän hyvin, Tapola tuumi.

Tapola antoi kehut vastustajalle, mutta myös omilleen.

– Haluan nostaa esille vielä Moilasen kentän, eli Moilanen (Sami), Puhakka (Petteri) ja Vanhatalo. He olivat tärkeässä roolissa ja osoittivat sen, että meiltä löytyy leveyttä vaikka loukkaantumisten vuoksi pelaajia onkin tippunut pois, Tapola kiitteli.

Sekä Tapparalla että TPS:lla on lohkovaiheessa jäljellä kaksi ottelua. Kummallakin vastassa ovat ruotsalaisjoukkueet, Tapparalla Skellefteå AIK ja TPS:lla Växjö Lakers. Pelipäivät ovat 5. lokakuuta ja 12. lokakuuta.

– Laadukkaita pelejä on silloinkin luvassa, Ahokas painotti.

Tappara johtaa omaa lohkoaan kymmenellä pisteellä neljästä ottelusta. TPS puolestaan on oman lohkonsa jumbo yhdellä pisteellä.

– Meillä on neljä voittoa takana, joten kyllä tähän alkuun voi tyytyväinen olla, Tapola puolestaan kehaisi.

Lähde: CHL:n tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004