Champions Hockey Leaguessa ratkotaan tiistaina finalistit. Tappara pääsee hyvistä asetelmista välierän toiseen osaotteluun, kun se voitti ensimmäisessä kohtaamisessa sveitsiläisen EV Zugin 2-0.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan joukkue on valmis hakemaan itselleen toisen peräkkäisen CHL:n finaalipaikan.

– Uskon joukkueen viretilan olevan hyvä, vaikka tässä on ollut paljon pelejä ja matkustukset päälle. Tämä on kuitenkin tällainen yksittäinen peli ja olemme varmasti täydessä iskussa pelin alkaessa, Tapola kertoo CHL:n tiedotteessa.

Tapola varoittaa, ettei Tapparalla ole varaa lähteä otteluun takki auki, vaikka se johtaakin otteluparia kahdella maalilla. Johtoasema asettaa joukkueen henkisesti erilaiseen lähtötilanteeseen kuin normaaliin sarjaotteluun valmistautuessa.

– Se selviää pelin jälkeen miten käsittelimme asian henkisesti. Meidän pitää osata käsitellä ottelu tilanne ja vaihto kerrallaan, ja hakea sitä kautta voittoa sekä avausmaalia. Onko johtoasema sitten jossain siellä alitajunnassa ja takaraivossa? Ei saisi olla ja meiltä pitää löytyä kypsyyttä lähteä peliin maalittomasta tilanteesta. Kahden maalin johto on jääkiekossa ihan mitätön varsinkin 60 minuutin osalta eikä se saisi merkitä mitään, Tapola korostaa.

Tappara hakee samalla toista peräkkäistä finaalipaikkaa. Viime vuonna se jäi harmittavasti kakkoseksi hävitessään Röglelle 1-2. Tappara sai kuitenkin ruotsalaisista revanssin tällä kaudella, kun tamperelaiset kaatoivat Röglen puolivälierissä yhteismaalein 7-4. Tapola toivoo viime kauden finaalikokemuksen kantavan myös tänä vuonna.

– Viime vuoden finaali tuo sekä nälkää että itseluottamusta. Olemme huomanneet pystyvämme menestymään tässä kilpailussa eikä yhden playoffs-sarjan voittaminen ole mitenkään ainutlaatuinen saavutus. Olemme olleet finaalissa ja kilpailimme siinä voitosta tasapäin. Nälkää on varmasti ollut aina, mutta nyt on tullut myös itseluottamusta ja uskoa, että pystymme voittamaan koko kilpailun.

Toisessa välierässä kohtaavat Luleå Hockey ja Frölunda Göteborg. Ensimmäinen osaottelu päättyi 2-2-tasapeliin. Toinen osaottelu pelataan Luulajassa.

EV Zugin ja Tapparan välinen ottelu alkaa kello 21.15.

Lähde: CHL:n tiedote