Tappara pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä Champions Hockey Leaguen mestaruutta kaadettuaan finaalissa hurjan taistelun jälkeen Luleå Hockeyn 3-2 (2-0, 0-0, 1-2). CHL:n MVP-palkinnon pokkasi Tapparan maalivahti Christian Heljanko.

Tappara tuli vierasotteluun hyvällä jalalla ja Luleån Juhani Tyrväinen sai jäähyn jo heti reilun minuutin jälkeen. Tappara ei käyttänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Kristian Tanus petasi itselleen vetopaikan ja iski kiekon verkkoon.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa reilut viisi minuuttia, kun ajassa 7.02 Niko Ojamäki latasi tamperelaiset jo kahden maalin johtoon. Toinen erä mentiin maaleitta ja Tappara näytti ratkaisseen ottelun heti kolmannen erän alussa, kun Jori Lehterä kaivoi väkisin kiekon itselleen ja yllätti Luulajan maalissa Matteus Wardin.

– Alku oli meiltä tosi vahva. Meillä on joukkueessa paljon samoja pelaajia, jotka olivat häviämässä viime vuonna finaalia Ängelholmassa. Kävimme sitä läpi emmekä silloin olleet valmiina ja menimme jäälle katselemaan. Nyt päätimme tulla peliin eri tavalla ja lähdimme itse viemään peliä emmekä katsomaan mitä vastustaja tekee. Sitä kautta saimme alkuun pari tärkeää maalia, jotka olivat mielestäni iso avain tämän illan voitossa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola analysoi CHL:n tiedotteessa.  

Luleå ei kuitenkaan luovuttanut ja pelasi lopussa upporikasta ja rutiköyhää. Erän puolivälin jälkeen Jori Lehterä sai jäähyn ja Ward luisteli maalilta pois. Kahden miehen ylivoimalla Erik Gustafsson pääsi kaventamaan.

Luleå tuli vielä maalin päähän ilman maalivahtia, kun ajassa 57.50 Tyräväinen kavensi paluukiekosta. Kotijoukkue haki vimmatusti loppuun saakka tasoitusmaalia ja vei ottelun laukaukset muun muassa 66-37, mutta Tappara kesti kuitenkin loppuun saakka ja pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä Champions Hockey Leaguen mestaruutta.

– Tänään pelaajilla oli sydän pelissä. Kestimme loppuun saakka ja Heljanko oli maalissa uskomaton. Alivoimalla jaksoimme painaa ja ne ketkä eivät olleet kentällä, kannustivat muita. Kun välillä pääsimme tasaviisikoin, niin saimme jälleen jäähyn. Välillä voitot pitää ottaa taistelun kautta.  

Tapparalle mestaruus on mannaa, sillä viime vuonna se oli häviävänä osapuolena Rögleä vastaan. Lisäksi Tappara on ainoa suomalaisjoukkue, joka on ollut mukana Champions Hockey Leaguessa sen perustamisesta lähtien. Tappara kuittasi voitosta palkintorahaa 330 000 euroa.

– Tämä on organisaatiolle todella hieno juttu. Viimeisen muutaman vuoden aikana organisaatiossa päätettiin pistää kaikki likoon sen eteen, että voittaisimme tämän turnauksen. Siihen on lyöty rahaa ja panostusta ja haluttu tuoda sitä esiin. CHL on vähän hakenut muotoaan vuosien varrella ja tämä on organisaation 11. kausi, kun olemme mukana tässä turnauksessa. On hienoa saada sille työlle palkinto.

– Lisäksi meillä on paljon pelaajia jotka eivät ole voittaneet urallaan mitään, joten on hienoa että he saavat tämän voittamisen kokemuksen. Valmentajana olen iloinen, että olemme organisaationa onnistuneet antamaan pelaajillemme mahdollisuuden voittaa.

Tapola on voittanut urallaan kolmasti Liigan mestaruuden. Hän arvostaa korkealle myös CHL:n mestaruuden.

– Tämä on erilainen, kun tämä tulee jaksoittain eikä pääty sellaiseen kuukauden viimeiseen pudotuspelitaisteluun. Kausi ei tähän pääty ja keskiviikkona mennään taas Liigassa, mutta ensin juhlitaan pari päivää.

– Tämä on erinomainen sarja ja olemme kohdanneet kovia joukkueita. Toivottavasti tämä tuo uskoa koko suomalaiselle jääkiekolle, että pystymme olemaan Euroopan parhaita ja se tuo samalla Liigalle lisäarvoa, Tapola päättää.

Aiemmin suomalaisjoukkueista mestaruuden on voittanut JYP vuonna 2018. Kärpät pääsi finaaliin vuonna 2016 ja Tappara viime vuonna.

Heljanko MVP

Tapparan maalivahti Christian Heljanko valittiin Champions Hockey Leaguen Most Value Playeriksi, eli MVP:ksi. Voittaja valittiin asiantuntijaraadin sekä fanien äänestyksellä.

Heljanko torjui CHL:ssä 12 ottelussa torjuntaprosentilla 95.08. Maaleja meni selän taakse keskimäärin ainoastaan 1.36. Nollapelejä kertyi neljä, joka oli samalla eniten tällä kaudella. Finaalissa Heljanko osoitti olevansa MVP-palkinnon arvoinen torjuen ottelussa 34 kertaa.

Lähde: CHL:n tiedote