Tappara selvitti tiensä Champions Hockey Leaguen välieriin, kun Rögle BK kaatui Tampereella 5-1. Jukurien urakka puolestaan päättyi 1-3- tappioon Luleå Hockeylle.

Tappara lähti otteluun maalin takaa-ajoasemasta, kun Rögle oli voittanut ensimmäisen osan 3-2. Jukureille lähtökohta tiistaihin oli erityisen hankala, kun Luleå vei avausosan nimiinsä 5-1.

Tampereella avauserä oli tasainen ja maaliton, mutta toiseen erään Tappara sai lentävän lähdön. Jori Lehterä viimeisteli isäntien avausmaalin Kristian Tanuksen ja Niko Ojamäen esityöstä ajassa 21.51.

Tappara otti tässä otteluparissa ensimmäisen kerran edun itselleen toisen erän lopulla Veli-Matti Savinaisen heilutettua maaliverkkoa. Tanus tarjoili myös tähän maaliin näyttävän syötön selkänsä takaa. Tuota etua eivät kirvesrinnat saaneet nauttia kuin reilun minuutin verran Adam Edströmin tuotua kimmokkeella vieraat peliin mukaan.

Tappara tarrasi taas jatkopaikkaan vajaa seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Tämä maali syntyi ylivoimalla ja sen sai nimiinsä Ojamäki. Ojamäki ja Savinainen kaunistelivat vielä numeroita molempien upotettua kiekon tyhjään maaliin.

-Voitto ja jatkopaikka viime vuoden mestaria vastaan oli todella huippusuoritus, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola iloitsi.

-Tulimme hyvin peliin mukaan. Vastustajalla oli sitten omat hetkensä, mutta meidän kolmas maalimme tuli tärkeään paikkaan, Tapola huomautti.

Vielä tässä vaiheessa Tapola ei käännä ajatuksia tammikuisiin välieriin.

-Katsotaan rauhassa, ne ottelut ovat vielä pitkällä, Tapola sanoi.

Mikkelissä kotijoukkueen urakka hankaloitui entisestään jo pelin neljännellä minuutilla, kun Luleån Konstantin Komarek onnistui viimeistelyssä. Entistä vaikeammaksi peli meni Jukureilta erän lopulla Brendan Shinniminin osuman myötä.

Toisessa erässä myös Jukurit pääsi maalin makuun, kun Jesper Piitulainen maalasi ylivoimalla. Päätöserässä maaleja nähtiin yksi ja sen teki Luleån suomalaishyökkääjä Juhani Tyrväinen.

-Kyllä me kaikkemme latasimme ensimmäiseen erään, että olisimme päässeet johdossa tauolle. Mutta Luleå osoitti olevansa ammattilaisjoukkue. Tuli suoraan kentältä hallille ja näytti laatunsa, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen alleviivasi.

Loukkaantumiset ovat vaivanneet Jukureita, mutta niiden taakse Jokinen ei halunnut mennä.

-Paras mahdollinen kokoonpano meillä oli jäällä. Luleå oli parempi joukkue ja ansaitsi jatkopaikkansa. Onnittelut heille, Jokinen myönsi.

Champions Hockey Leaguen kaksiosaiset välierät pelataan tammikuussa.

Lähde: CHL:n tiedote