Tappara aloittaa taistelun CHL:n välieräpaikasta tiistaina, kun se kohtaa puolivälierässä ruotsalaisjoukkue Röglen.

Tappara ja Rögle kohtasivat toisensa viime vuonna CHL:n finaalissa. Tuolloin Ängelholmissa pelattu peli päättyi Röglen 2-1-voittoon ja ruotsalaisjoukkue pääsi tuulettamaan CHL:n voittoa.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolan veikkaa, että viime vuoden finaalin muistot saattavat tulla mieleen ottelun alkaessa.

– Uskon, että siinä tulee vähän muistoja ja tunteita pintaan. Se tuo varmasti oman tunnelatauksen peliin, Tapola ennakoi CHL:n tiedotteessa.

Rögle lukeutuu jälleen CHL:n suurimpiin voittajasuosikkeihin, mutta osoitti haavoittuvaisuutta hävitessään ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa Red Bull Salzburgille 1-3. Rögle käänsi kuitenkin toisessa osaottelussa otteluparin itselleen 5-1-voitolla. Alkulohkovaiheessa Rögle ei hävinnyt peliäkään.

– Vastaan tulee ihan huippujoukkue. Heillä oli vähän vaikea alkukausi, mutta viime aikoina he ovat saaneet taas pelin juonesta kiinni ja saaneet uusia pelaajia sekä pelaajia takaisin loukkaantumisten jälkeen. Ihan Euroopan huippujoukkue.

Tapola tietää millä eväin Rögle on kaadettavissa.

– Meidän täytyy puolustaa tosi lähellä toisiamme eikä antaa heille ilmaisia hyökkäyksiä, vaan pysyttävä tiiviinä. Hyökkäyspelissä meidän on pystyttävä pelaamaan viisaasti. Jos peli menee päästä päähän, niin silloin Rögle on ennakolta vahvemmilta. Meidän on pystyttävä rytmittämään hyökkäyspeliä lyhyillä syötöillä ja pitää etäisyydet lyhyinä. Silloin pystymme aiheuttamaan heille vaaraa.

Röglen ja Tapparan välinen ottelu alkaa kello 19.05

Lähde: CHL:n tiedote