Sveitsi nousi upeasti 2-1 (0-1)-voittoon lohko E:n avauskamppailussa Ecuadoria vastaan.

Ottelun alku oli tunnustelevaa ja ensimmäinen laukaus maalia kohti nähtiin vasta 16. minuutilla, kun Xherdan Shaqiri ampui 17 metristä päin maalivahti Alexander Dominguezia. Ecuador sai ensimmäisen tekopaikkansa 22. minuutilla, kun se sai vapaapotkun 16 rajalta päädyn tuntumasta. Walter Ayovi keskitti maalin edustalle, jossa Enner Valencia nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon oikeaoppisesti alaspäin ja maan kautta Sveitsin verkkoon.

Sveitsi hallitsi lievästi ensimmäisen puoliajan ottelutapahtumia, mutta se ei kyennyt todella vaarallisia paikkoja juurikaan luomaan ja tauolle mentiin Ecuadorin johdossa.

Toiselle puoliajalle Sveitsi tuli tarmokkaasti ja tasoittikin pelin 48. minuutilla. Vaihdosta puoliajalla peliin tullut Admir Mehmedi puski kulmapotkun jälkitilanteesta pelin 1-1:een. Maalin jälkeen Sveitsi jatkoi pelin pyörittämistä ja Ecuador puolusti tiiviisti ja kyttäsi vastaiskupaikkoja. 66. minuutilla Jefferson Montero pääsi hyvään tekopaikkaan vastahyökkäyksestä, mutta Diego Benaglio sai torjuttua vedon jaloillaan.

70. minuutilla pallo löysi verkon perukoille toisessa päädyssä, mutta Sveitsin kärkimies Josip Drmic oli paitsiossa. 74. minuutilla Sveitsin pakit sähelsivät maalivahti Benaglion kanssa vastaantulossa ja Valencia oli erittäin lähellä päästä tuikkaamaan toisen osumansa.

Ottelun loppua kohden tempo väheni ja molemmat joukkueet näyttivät tyytyväisiltä tasatulokseen. Viimeisillä minuuteilla sitten molemmat laittoivat vielä viimeiset vaihteet silmään. Ecuadorilla oli ensin loistopaikka, mutta vaihtomies Joao Rojas jäätyi maalin edustalla ja Sveitsi vei pelivälineen jaloista. Toisessa päässä sitten vaihtomies ei jäätynyt, kun Ricardo Rodriguez keskitti maalin edustalle, jossa Haris Seferovic sijoitti upeasti pallon etuyläkulmasta sisään.