Aikanaan Super Bowlin arvokkaimman pelaajan palkinnon voittanut entinen pelinrakentaja Mark Rypien paljastaa tuoreessa haastattelussa maksaneensa kovaa hintaa menestyksestään amerikkalaisen jalkapallon huipulla.

Nyt 55-vuotias Rypien pelasi NFL-liigassa vuosina 1988-2001. Hän johdatti Washington Redskinsin Super Bowli voittoon 1992, jolloin hänet palkittiin ottelun arvokkaimpana pelaajana. Uransa jälkeen hän on kärsinyt jatkuvasta masennuksesta.

– Olen kulkenut synkimpiä polkuja. Olen tehnyt hirvittäviä, hirvittäviä virheitä. Mutta olen antanut itselleni mahdollisuuden päästä eteenpäin, Rypien sanoi Spokesman-Review-lehden haastattelussa.

Rypien paljasti haastattelussa yrittäneensä itsemurhaa vuosikymmen sitten. Hän kaatoi kitaansa 150 tabelttia kipulääkkeitä ja huuhteli ne alas pullollisella valkoviiniä. Hänen vaimonsa Danielle pelasti miehensä ja sai tämän oksentamaan pillerit.

Rypien tunnusti myös olleensa vakioasiakas prostituutiota tarjonneissa hieromalaitoksissa Spokanessa Washingtonin osavaltiossa. Poliisi sulki laitokset vuonna 2012. Rypienin nimi ei kuitenkaan noussut esiin tutkinnoissa, sillä hän ei käyttänyt maksuihin luottokorttia.

– Olin osallinen tässä. Edelleen, olen tehnyt aivan älyttömiä virheitä. Järjettömiä ratkaisuja, huonoa harkintaa.

Rypien pitää masennuksen ja impulsiivisen käytöksen syynä uran aikana tulleita lukuisia päävammoja. Aivotärähdyksiin on alettu kiinnittää lajissa tarkempaa huomiota vasta viime vuosina. Ensimmäisenä kanadalaisena NFL-joukkueen ykköspelinrakentajaksi noussut Rypien on menettänyt täysin mielenkiintonsa lajiin.

– En laittaisi yhtäkään lastani tai lastenlastani jalkapallopaitaan, hän sanoi.

Lähde: TSN.