Suomalainen hyökkääjälupaus Kaapo Kakko neuvottelee parhaillaan sopimuksesta New York Rangersin kanssa.

Sopimusneuvotteluissa se on selvää, että peruspalkka saa olla korkeintaan 925 000 dollaria (822 000 euroa), ja sen kakkosvaraus Kakko varmasti myös saa. Neuvoteltavaa jää sen sijaan Kakon sopimuksen bonuksista. Bonukset jaetaan työehtosopimuksessa kahteen kategoriaan, jotka koostuvat henkilökohtaisista suorituksista eli esimerkiksi tehdyistä maaleista ja pisteistä. Mahdollisia eri bonuksia on yhteensä kahdeksan kategorian verran.

– Nyt siellä neuvotellaan bonuksista, koska lähellekään kaikki tulokkaat eivät saa maksimibonuksia. Yksittäisten suoritebonusten suuruus vaihtelee pelaaja- ja sopimuskohtaisesti, pelaaja-agentti kertoi IS:lle.

– Liigassa on joukkueita, jotka eivät halua yksinkertaisesti antaa täysiä bonuksia. Kakon tapauksessa näin tuskin käy, koska hän oli kuitenkin kakkosvaraus. Ero hänen ja (ykkösenä varatun) Jack Hughesin välillä on todella pieni, eikä Rangersilla ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin maksaa melkein täydet bonukset. Koko draftin ykkösvaraukselle on käytännössä pakko antaa täydet bonukset, agentti jatkaa.

Lähde: IS