Kreikka nousi eilen voittoon Norsunluurannikosta värikkäiden viimeisten minuuttien ansiosta. Kolme pistettä hinasi Suomen tulevan EM-karsintavastustajan myös lohkosta jatkoon.

Kreikka meni ottelussa johtoon ensimmäisellä puoliajalla. 2-0-maali oli lähellä toisen 45-minuuttisen alussa, mutta Norsunluurannikko pysyi pelissä yläriman avulla. Seuraavaksi Norsunluurannikko pääsikin tasoittamaan.
Draamankaari oli kuitenkin vielä kesken. Kreikka sai tuomarin antamalla lisäajalla taklaustilanteen seurauksena rangaistuspotkun, jonka Georgios Samaras laukoi sisään.

– En muista siitä mitään, minulla on ”black out”. Olin todella keskittynyt laittamaan pallon maaliin, Samaras kertasi goal.comin mukaan.

– En osaa sanoa, mikä oli tuurin osuus tässä ottelussa, mutta me pelasimme paremmin kuin Norsunluurannikko. Meillä oli mielestäni mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta ylärima oli eri mieltä. Emme lopettaneet uskomasta jatkopaikkaan viimeisilläkään hetkillä.

Kreikka kohtaa neljännesvälierissä Costa Rican.

– Olen ylpeä joukkueestamme ja siitä mitä teimme. Toivottavasti annamme iloa ja onnea ihmisille Kreikassa, Samaras tunnelmoi.