Ranskan ja Saksan väliseen otteluun ei ennalta suurta ennakkosuosikkia ole. Ranska pelasi kaksi ensimmäistä ottelua lohkossa vakuuttavasti, kolmas oli merkityksetön ja se näkyi jo jatkopaikan varmistaneen Ranskan pelissä. Neljännesvälierä Nigeriaa vastaan ei ollut Ranskalta mikään täydellinen suoritus, mutta jatkopaikka irtosi viimeisen reilun kymmenminuuttisen aikana tehdyillä osumilla.

Ranskan hyökkäyspeli parani heti kun Giroudista päästiin eroon ja Griezmann tuli sisään. Hänen ja Benzeman yhteispelaaminen toimii. Ranskan kannalta on toivottavaa ja tuloksen kannalta niin ikään, että Deschamps penkittää Giroudin, pelauttaa nuorta vikkeläkinttuista Griezmannia ja laittaa Benzeman piikkiin. Laidalla hän oli hyödytön.

Lohkovaiheen germaanit hoitivat tyylikkäästi, mutta Saksa ei vakuuttanut neljännesvälierässä Algeriaa vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli heikko. Vanha sanonta, että jalkapalloa pelataan 90 minuuttia ja lopussa Saksa voittaa muuttui neljännesvälierässä muotoon; pelataan 120 minuuttia ja sitten Saksa voittaa.

Tuskin perjantainakaan päästään 90 minuutin pelin jälkeen jatkopaikkaa juhlimaan. Tämä taisto menee aina rankkareihin saakka. 1-1 tai 2-2 varsinaisella peliajalla riippuen siitä miten nopeasti avausmaali syntyy.