Ainoassa täysin eurooppalaisessa puolivälierässä iskevät yhteen Ranska ja Saksa. Otteluun lähdetään tasaväkisistä asetelmista.

Molemmille joukkueille mahtuu näihin kisoihin suurilta osin hyviä suorituksia, mutta myös heikkoja hetkiä. Ranska pelasi kaksi todella väkevää ottelua alkulohkossa, mutta viimeinen peli oli heikompi. Honduras kaatui 3-0, Sveitsi 5-2 ja viimeisessä ottelussa Ecuadorin kanssa Ranska pelasi tasan.

Neljännesvälierissä Ranska kohtasi Nigerian. Ranskan joukkuepuolustus toimi, mutta hyökkäyspelaaminen oli tahmeaa. Olivier Giroud oli piikissä huono ja Karim Benzema laitahyökkääjänä ei saanut parhaita aseitaan esiin. Antoine Griezmannin tulo hyökkäykseen toisella puoliajalla taas toimi ja palaset loksahtivat paremmin kohdalleen. Paul Pogba (kuvassa) vakuutti keskikentällä ja hänestä on kasvamassa Ranskan keskikentälle todella dominoiva hahmo.

Saksan lohkovaihe alkoi upeasti, kun germaanit tylyttivät Portugalia maalein 4-0. Ghanaa vastaan ei sujunut yhtä mallikkaasti ja tuloksena 2-2-tasapeli. Päätösottelu USA:aa vastaan ei ollut myöskään Saksalta häikäisevä, mutta se puristi tarvittavan 1-0-voiton. Neljännesvälierissä Saksa kohtasi Algerian ja oli aavikkokettujen kanssa vaikeuksissa. Vaisusti pelannut Saksa heräsi kunnolla peliin vasta jatkoajalla ja iski jatkoon maalein 2-1.

Joachim Löwin ajatuksia on varmasti askarruttanut pelauttaako hän Phillipp Lahmia keskikentällä vai laitapakkina. Mesut Özilin ja Mario Götzen heikko vire varmasti on myös aiheuttanut harmaita hiuksia Saksan valmentajalle. Hyvinä uutisina on, että Mats Hummels palannee kokoonpanoon oltuaan sairastumisen takia sivussa Algeria-ottelusta. Andre Schürrlen onnistuminen vaihtomiehenä Algeriaa vastaan voi poikia hyvinkin avauspaikan puolivälierään. Shkodran Mustafi on sivussa jalkavamman vuoksi.

Ranskalla Mamadou Sakho palaa sairastuvalta, mutta voi olla, että pirteästi pelannut Laurent Koscielny vakuutti Algeria-ottelun esityksellään ja jatkaa laidalla. Oletettua on myös, että Giroud aloittaa penkillä ja neljännesvälieräpeliä piristänyt Griezmann aloittaa.