Mercedeksen insinööriosaston johtaja Aldo Costa epäilee vahvasti, että vuoden 2017 sääntömuutokset tulevat olemaan lajin kehityksen kannalta hankalia.

Autoista on tuolloin tarkoitus tulla jopa 5-6 sekuntia nopeampia kierroksella leveämpien siipien ja takarenkaiden sekä uuden aerodynaamiseen muodon takia.

Vielä uusia sääntöjä ei ole kuitenkaan julkaistu ja insinöörit pähkäilevät parhaillaan, mitä tuleman pitää. Monet uskovat, että asian kanssa tulee kiire, sillä kauden 2017 autoa on alettava kehittää samaan aikaan kuin ensi kauden autoa.

– 2016 ja 2017 väliset muutokset tulevat aiheuttamaan tiimeille ja koko F-ykkösille ongelmia. 2017 tulee uudet säännöt, ja on pakko sanoa, että mielestämme moni asia niissä ei ole oikein, Costa sanoo Autosportille.

– Insinööreinä me olemme tehneet todella paljon työtä sen eteen, että ohittaminen olisi helpompaa, sekä nykyisten että edellisten sääntöjen aikakaudella. Kun 2017 autoihin tulee valtavasti lisää downforcea sekä erittäin monimutkainen aerodynaaminen rakenne, pelkäämme, että ohittamisesta tulee taas kerran vaikeampaa.

– Tulemme ottamaan tämän huolenaiheen esille, kun tiimien insinöörit tapaavat FIA:n insinööriosaston. Ongelman ydin on se, kuinka voimme tehdä nopeampia autoja, joilla olisi silti helppo ohittaa. Me uskomme, että ratkaisu voisi löytyä mekaanisen pidon lisäämisestä enemmän kuin aerodynaamisista kokeiluista.

– Onneksi meillä on vielä mahdollisuus neuvotella FIA:n kanssa ja esittää omia näkemyksiämme, Costa huokaa.