Huuhkajat kohtaa marraskuussa kahdessa harjoitusottelussa Pohjois-Makedonian sekä Norjan. Päävalmentaja Markku Kanerva odottaa kovia pelejä.

Kanerva myöntää, että vastustajien löytäminen tähän ajankohtaan MM-kisojen aikaan oli vaikeaa.

– Oli aikamoinen vääntäminen, kun vastustajia etsittiin – saatiin kuitenkin hyvät sellaiset, Kanerva totesi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

Huuhkajat kohtaa ensin Pohjois-Makedonian Skopjessa.

– Pohjois-Makedonia on hyvä joukkue, mikä nähtiin jo viime karsinnoissa, kun he pudottivat Italian jatkosta. Pelataan vielä vieraissa ja kovin moni joukkue ei ole sieltä lähtenyt voitto taskussa.

Skopjesta Huuhkajat matkaa Osloon, jossa se kohtaa Norjan. Kanerva toivoo hyökkääjätähti Erling Haalandin olevan myös Norjan riveissä.

– Norjasta kaikki tietävät ketkä ne isot tähtipelaajat ovat, katsotaan nyt sitten onko heillä kaikki huiput mukana. Laatua sieltä löytyy joka tapauksessa. Haaland varmasti on kuumin nimi ja tällä hetkellä varmaan maailman paras jalkapalloilija. Hyvä tietysti jos hän pelaa meitä vastaan, niin ei Norja pääse etsimään tekosyitä tappiolle, Kanerva heitti.

Ottelut toimivat valmistautumisena ensi vuonna alkaviin EM-karsintoihin.

– Peliä lähdetään kehittämään näissä otteluissa, mutta ilman muuta myös näyttöpaikkoja on tarjolla. Tänä vuonna 31 pelaajaa on pelannut, 30 Nations Leaguessa. On ollut kuusi debytanttia ja nyt marraskuussa mahdollisesti lisää. Tämä antaa meille hyvää infoa siitä, mitä vaihtoehtoja meillä on pelipaikoille, kun karsinnat alkavat.

Huuhkajat kohtaa Pohjois-Montenegron 17.11. ja Norjan 20.11.

Marraskuun maaottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport -kanavilla.